Ga naar hoofdinhoud

Platform Hydrauliek bezoekt Ampelmann

De slideways van Ampelmann kunnen personen en goederen onder zeegang overzetten naar schepen, booreilanden en windturbines (foto: Ampelmann)

De leden van Vereniging Platform Hydrauliek (VPH) zijn uitgenodigd om op 3 december een bezoek te brengen aan Ampelmann. Dit bedrijf bouwt slideways (automatische loopbruggen) voor de offshore, die personen en goederen onder zeegang kunnen overzetten naar schepen en bijvoorbeeld booreilanden en windturbines. Na afloop is in het nabijgelegen Café Courzand gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Het filmpje onderaan deze pagina toont een voorbeeld van het gebruik van de slideays. Om deze beweging en controle uit te voeren, heeft Ampelmann een hoogwaardige hydraulische aansturing gemonteerd. De multiaxiale installaties vormen een complex geheel is en het hydraulici interessant om deze van dicht bij te kunnen bekijken. Als het goed is, heeft de gastheer een model in werking zodat de leden zelf de werking kunnen zien en voelen.

Programma bezoek aan Ampelmann

Het programma ziet er als volgt uit

  • 15.15-15.30 u:  Ontvangst met een kop koffie en een koek.
  • 15.30- 17.30 u: Introductie, presentatie en rondleiding door Arnoud van Leer (Motion Control Engineer) en Arjan Göbel (Mede-oprichter en expert op het gebied van Motion Control)
  • 17.30- 18.45 u: Hapje en een drankje in Cafe Courzand

De bijeenkomst is alleen bedoeld voor leden van de Vereniging, die dan wel een introducée kunnen meebrengen. Aanmelden voor de presentatie en het hapje / drankje nadien dient te gebeuren bij de secretaris van de vereniging.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven