Ga naar hoofdinhoud

Danfoss en Tesya samen in elektrificatie Zuid-Europese scheepvaart

De Editron-divisie van Danfoss Power Solutions en de Tesya Group, leverancier van oplossingen en Caterpillar-dealer, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de elektrificatie van de maritieme industrie in Zuid-Europa te versnellen (foto: Danfoss)

De Editron-divisie van Danfoss Power Solutions en de Tesya Group, leverancier van oplossingen en Caterpillar-dealer, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de elektrificatie van de maritieme industrie in Zuid-Europa te versnellen. De overeenkomst komt er nu er in het Middellandse Zeegebied een toenemende vraag is naar hybride en volledig elektrische schepen.

Hoewel de Middellandse Zee een van de drukste waterwegen ter wereld is en 20% van de maritieme handel vervoert, is momenteel slechts een fractie ervan koolstofarm. Bovendien is het zeevervoer een drijvende economische kracht in de regio. Het genereert een jaarlijkse bruto toegevoegde waarde van 27 miljard euro en biedt werkgelegenheid aan meer dan een half miljoen mensen. De ambitie van de Europese Unie om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden, zal de mediterrane maritieme industrie er echter toe aanzetten haar decarbonisatie te versnellen.

Elektrificatie van jachten, werkboten en passagiersschepen

De divisie Editron van Danfoss en de Tesya Group delen de ambitie om de maritieme sector te transformeren door middel van duurzame oplossingen. Dit partnerschap zal hen nauw doen samenwerken aan Zuid-Europese projecten. Door gebruik te maken van hun sterke punten, zullen beide bedrijven unieke oplossingen creëren voor hybride en volledig elektrische schepen voor hun lokale klanten. Het gezamenlijke aanbod zal bestaan uit dieselgeneratoren, accu’s, voortstuwingsomvormers en -motoren, schroefsystemen en alle noodzakelijke besturingen. De Editron divisie en de Tesya Group zullen hun samenwerking starten door zich te richten op de elektrificatie van jachten, passagiersschepen en werkboten.

De Editron divisie en de Tesya Group zullen hun samenwerking starten door zich te richten op de elektrificatie van jachten, passagiersschepen en werkboten (foto: Danfoss)

Hybride-elektrische voortstuwingssysteem

De Editron divisie van Danfoss zal haar hybride-elektrische maritieme voortstuwingssysteem combineren met de producten van de Tesya Group, waaronder CAT dieselmotoren, propellers en controlesystemen. De Editron divisie zal de elektrificatieprojecten van de Tesya Group ondersteunen door het leveren van haar elektrische machines, omvormers en transformatoren, compacte en klasse goedgekeurde DC verbindingen en andere apparatuur die nodig is voor de werking van hybride en volledig elektrische schepen. Ondertussen zal de Tesya Group energie-efficiënte scheepsmotoren, schroefassystemen en andere zware scheepsvoortstuwingsapparatuur leveren.

Samenwerking Danfoss en Tesya

Philipp Fedorov, verkoopdirecteur voor de scheepvaart bij de Editron-divisie van Danfoss: “We zijn verheugd om officieel onze krachten te bundelen. Mediterrane landen ontwikkelen hun scheepsbouwindustrie steeds verder, terwijl ze op zoek zijn naar alternatieve, meer duurzame maritieme oplossingen. Door onze vaardigheden en technologieën te combineren, zullen we onze lokale klanten een kant-en-klare oplossing kunnen bieden voor de best mogelijke exploitatie van hun schepen. We zijn klaar om hybride en volledig elektrische oplossingen te leveren die de sector zullen helpen koolstofvrij te worden en hebben er alle vertrouwen in dat onze samenwerking nieuwe industrienormen zal stellen in de regio.”

Scheepvaart Middellandse Zee

Enrico Dari, group sales marine director bij Tesya Group, voegt toe: “Wij zijn sterke spelers op dit gebied, en deze samenwerking zal de kwaliteit van ons aanbod alleen maar versterken. Het Middellandse Zeegebied is een van onze traditionele markten, en we zijn blij dat we het kunnen helpen bij de versnelling van de duurzame overgang. Onze klanten, voornamelijk scheepsbouwers, zullen zich blijven richten op de bouw van scheepsrompen, efficiënt scheepsontwerp en levering. Ondertussen zal ons gezamenlijk aanbod een oplossing bieden voor de uitdagingen in verband met de integratie van verschillende energie- en controlesystemen voor nieuwe en aangepaste schepen. Duurzaamheid is een van de vier pijlers van onze evolutie naar 2025, en deze samenwerking zal daarvoor een zeer belangrijke stap zijn.”

Ook interessant: Samenwerking Volvo Penta en Danfoss Editron bij elektrificatie maritieme sector

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven