Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Volvo Penta en Danfoss Editron bij elektrificatie maritieme sector

Volvo Penta en de Editron-divisie van Danfoss willen samen om de ontwikkeling van elektromobiliteit in de maritieme sector naar een hoger niveau tillen (Foto: Volvo Penta/Danfoss)

Volvo Penta en Danfoss Editron hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Samen willen ze met dit elektrificatiepartnerschap de transformatie naar duurzame energieoplossingen in de maritieme industrie stimuleren.

Door gebruik te maken van hun gecombineerde sterke punten, zullen de twee bedrijven werken aan het optimaliseren van hun aanbod om elektromobiliteitsoplossingen voor de maritieme industrie te bieden. Denk daarbij aan elektrificatiepakketten voor een breder deel van de maritieme commerciële markt. De samenwerking gebeurt vanaf de ontwerpfase tot en met installatie, inbedrijfstelling en aftermarket. Het is de wens om een ​​volledig naadloze ervaring van de levering van schepen te garanderen. Deze gezamenlijke aanpak zal het in de toekomst gemakkelijker maken voor klanten, operators en werven.

Grote behoefte aan elektrificatie

Kimmo Rauma, vice-president van Danfoss’ Editron-divisie. “De maritieme sector heeft dringend behoefte aan emissievrije oplossingen. Deze oplossingen moeten zowel manoeuvreerbaarheid, precisie als comfort bieden om te werken in robuuste commerciële maritieme omgevingen. Samen hebben we een winnende combinatie van vaardigheden en technologie om unieke oplossingen te creëren en duurzaamheid te stimuleren in de industrieën waarin ze actief zijn.”

Samenwerking Volvo Penta en Danfoss Editron bij elektrificatie maritieme sector
Er is een grote behoefte aan elektrificatie in de maritieme sector. (Foto: Volvo Penta/Danfoss)

Volvo Penta en Danfoss Editron

De Editron-divisie van Danfoss is fabrikant van elektrische en hybride aandrijflijnsystemen voor zware en commerciële voertuigen en machines. De Marine Business Unit van de divisie richt zich op het leveren van elektrische systemen aan veerboten, werkboten en superjachten in de maritieme sector. Per 1 juni 2021 nam Hydrauvision de activiteiten van Danfoss Editron in Heerenveen over.

Volvo Penta is een leverancier van energieoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen. Het bedrijf levert uitgebreide scheepsvoortstuwingsoplossingen. Het verwierf in juni 2021 nog een meerderheidsbelang in de Zem, een Noorse leverancier van maritieme accusystemen.

Samenwerking is niet nieuw

Dit is niet de eerste keer dat de Editron-divisie van Danfoss en Volvo Penta samenwerken. De bedrijven hebben al samengewerkt aan verschillende projecten in de maritieme sector. Enkele voorbeelden: een van de eerste hybride crewtransferschepen in het VK voor de Deense klant MHO-Co en windmolenparkexploitant Ørsted. Ook voor de allereerste vloot van commerciële autonome verkenningsvaartuigen voor Ocean Infinity werkten de bedrijven samen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven