Ga naar hoofdinhoud

(Olympisch) goud

Olympisch goud Duitsers winnen Duitsland is voor Nederland best belangrijk. Zeker op industrie en technologisch gebied doen Duitsers iets goeds. Ze bouwen kwalitatief hoogwaardige machines, productiesystemen, componenten en zijn volop met Industrie 4.0 bezig, Maar Duitsers zijn ook fanatiek en ‘eager’ om de beste te zijn, niet alleen op technologisch vlak maar, om een ‘willekeurig’ voorbeeld te noemen, ook op sportief gebied. Dat zien we terug in onder meer voetbal, waar ze het toch wel iets beter doen dan onze eigen ‘Mannschaft’.

Ook op de Olympische Winterspelen dit jaar lijken ze ons af te troeven bij het medaille-overzicht. Okay, bij het schaatsen zijn we wel de beste op de diverse afstanden en shorttrack, maar bij andere wintersporten doen we amper mee. En dus staat Duitsland boven ons. Net zoals Noorwegen, Canada en Zweden overigens.

Hoe het is om te winnen van Duitsers heb ikzelf een keer mogen ervaren. Bij een bedrijfsevent van een grote toeleverancier voor de industrie gingen we ’s avonds met een groep van 18 Duitsers en 2 Nederlanders slotcar-racen. U weet wel, autootjes in schaal 1 op 43, die met een kleine elektromotor en twee sleepankertjes, met een noodgang over een racebaan vliegen. Het gebeurde bij Gapp’s Slotcarracing, een bedrijfshal met twee grote racebanen van wel 25 meter lang met bochten en viaducten. Er konden per racebaan acht raceauto’s tegelijkertijd tegen elkaar strijden. En een computer uit de jaren tachtig hield de rondetijden bij.

Er moest echter eerst gegeten en gedronken worden. Bier konden we zelf pakken uit een grote koelkast. Daarna konden we gaan racen. Zelf had ik één biertje op (een lekkere Weizen, ook daar zijn Duitsers goed in), maar sommige Duitsers hadden net iets meer gedronken. Werden ze daardoor roekeloos en joegen ze daarom de kleine racertjes regelmatig uit de bocht in de vangrails?

Zelf ik reed uitermate behoedzaam, was zeker niet de snelste, maar hield mijn autootje bijna continue op baan. Daardoor koerste ik uiteindelijk na 8 heats op de overwinning af! Wat een heerlijk gevoel om daar op plek 1 op het erepodium te staan. Ik kreeg de gouden plak en een fles met een alcoholisch brouwsel. Een enkele Duitser tekende nog protest aan, maar de Windows 3.1 computer loog niet. Winnen van Duitsers, tsja, best een lekker gevoel!

Paul Quaedvlieg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven