Ga naar hoofdinhoud

Informatie ervaren

Vorige week mochten de wandelschoenen weer eens aan voor een bezoek aan Hannover. In het 35 hallen tellende beurscomplex dit keer geen “Hannover Messe”, maar “EMO 2023”. Hoewel eerstgenoemde een veel breder beeld geeft van de industrie en EMO uitsluitend de metaalsector in volle breedte en diepte faciliteert, waren de parallellen onmiskenbaar. In beide gevallen word je met digitale 4.0-tweelingen om de oren geslagen en zijn het IIoT, cloud, connectiviteit en het omzetten van data in wijsheid de bovenliggende thema’s.

Een klein ironisch gevoel bekroop me. Als digitaal zoveel beter is, waarom zeurde iedereen tijdens corona dan dat er geen fysieke bijeenkomsten waren? Elkaar digitaal ontmoeten scheelt veel tijd en geld, getuige ook de Teams-overleggen die ik geregeld heb. En voor het ophalen van de persmap hoef je tegenwoordig ook niet meer naar Hannover. De rekken staan er nog wel, maar ze zijn leger dan leeg. Alle informatie kan je gewoon downloaden. Een zegen als je bedenkt dat journalisten vroeger die vele kilometers beursterrein met vele kilo’s papier op hun rug aflegden.

Maar kan je alle informatie wel downloaden? Hoe zit het met zien, ruiken, proeven? Met mensen recht in de ogen kunnen kijken en hen bevragen? Is die manier van informatie ophalen en ervaren niet veel rijker en daardoor in potentie veel waardevoller? Als ervaringsdeskundige kan ik u verzekeren dat dit zonder meer het geval is.

Daarom een tip voor het ervaren van aandrijfinformatie. Op 12 oktober organiseren we de Nationale Aandrijftechniekdag. Natuurlijk gaan we hier het nodige over schrijven en kunt u dit nadien digitaal tot u nemen. Maar is het niet veel waardevoller deze informatie live uit eerste hand te ervaren? Er direct met mensen over te kunnen sparren en het daarna nog eens rustig na te lezen? Ik hoop in elk geval van harte dat u er niet alleen digitaal, maar vooral fysiek bij bent om er samen een waardevol aandrijftechniekfeestje van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven