Ga naar hoofdinhoud

Geslaagd Het Hydrauliek Symposium

Vorige week organiseerden de Federatie Aandrijven en Besturen (Feda) en de Vereniging Platform Hydrauliek (VPH) voor de zesde keer Het Hydrauliek Symposium. Ofwel, aangezien de presentaties in het Engels werden verzorgd, de Dutch Fluid Power Conference. Dit jaar had het symposium het onderwerp Hydraulics & Maintenance. Met iets meer dan tweehonderd bezoekers kunnen de organisatoren terugkijken op een geslaagde dag. Twintig sprekers uit Finland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, België en Nederland verzorgden een presentatie.

Nieuw dit jaar was de presentatie van de extracten en presentaties in digitale vorm op een e-reader die de bezoekers bij binnenkomst kregen. Op deze wijze had iedere bezoeker direct alle informatie digitaal tot zijn beschikking. Ook de mogelijkheid voor bedrijven zich te presenteren door middel van bekende table tops kende dit jaar een flinke groei. Dit jaar presenteerden zich 27 bedrijven die een directe of indirecte relatie met sector hydrauliek hebben.

Hydrauliek Symposium

Het symposium werd afgesloten door een forumdiscussie waarbij het publiek de mogelijkheid kreeg de twintig sprekers te bestoken met hun vragen. Dit leverde interessante inhoudelijke discussies op over onderhoudsintervallen, de mogelijkheden van online conditioning monitoring, de impact van onderhoud in relatie tot de Machinerichtlijn en de veiligheidsaspecten in relatie tot slangen en leidingen onder druk (Fluid Injection).

Tijdens Het Hydrauliek Symposium werd ook het boekje Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel – De feiten gepresenteerd. De digitale bestanden (extracten en presentaties) zullen in december ook op de site van VPH beschikbaar komen. Op deze site vindt u ook een fotoreportage van het symposium. Onderstaand vindt u een video-impressie van deze geslaagde dag.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven