Ga naar hoofdinhoud

Danfoss Power Solutions toont nieuw portfolio orbitmotoren

Danfoss Power Solutions breidt het portfolio orbitmotoren uit (foto: Danfoss)

Danfoss Power Solutions heeft zijn nieuwe portfolio orbitmotoren onthuld na de voltooiing van de integratieactiviteiten van Eaton Hydraulics. Onder de merknamen Danfoss Char-Lynn en Danfoss Xcel brengt het bedrijf nu een breed assortiment hydraulische orbitmotoren op de markt. Het nieuwe portfolio biedt volgens de fabrikant oplossingen voor alle soorten mobiele toepassingen.

Zo zijn de Danfoss Char-Lynn motoren ideaal voor zware toepassingen. Voor hoogwaardige en veeleisende toepassingen leveren deze motoren hoge prestaties, en bieden een goede kwaliteit en hoge betrouwbaarheid. De Char-Lynn motoren zijn uiterst duurzaam, compact en hebben een grote vermogensdichtheid.

Van landbouw- en bouwmachines tot voedselverwerkende fabrieken en meer, ze bieden een betrouwbare, continue werking in veeleisende omgevingen. Met een aantal opties en functies zijn Danfoss Char-Lynn-motoren een betrouwbare oplossing voor toepassingen met hoge vermogens, veeleisende bedrijfscycli en nauwkeurige motorregeling.

Hoge energie-efficiency

De Danfoss Xcel-motoren zijn de juiste keuze als het gaat om gemiddelde tot lichte toepassingen en seizoensgebonden toepassingen bijvoorbeeld in de landbouw. De uitgebreide Xcel-serie biedt een betrouwbaarheid waarop eindgebruikers kunnen vertrouwen. Deze motoren blinken uit door een hoge energie-efficiency en lagere bedrijfstemperaturen.

Het ontwerp dempt drukpieken in beide richtingen, waardoor de levensduur van de asafdichting wordt verlengd en de algehele betrouwbaarheid wordt verbeterd. Danfoss Xcel-motoren zijn ontworpen voor een hoge betrouwbaarheid, met hydrodynamische glijlagers, een verscheidenheid aan verplaatsingen en assen, en een geoptimaliseerde aandrijfhoek.

Geavanceerd ontwerp

“Op basis van onze uitgebreide kennis van toepassingen, expertise en geavanceerd ontwerp biedt Danfoss zeer innovatieve orbitmotoren”, aldus Eric Bretey, salesmanager bij de motoren business unit van Danfoss Power Solutions. “Danfoss orbitmotoren staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid, ze zijn duurzaam, bieden een hoge efficiëntie en leveren optimale prestaties.”

Ook interessant: ‘De orbitmotor is een prima alternatief’

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven