Ga naar hoofdinhoud

Nationale Aandrijftechniekdag

Heeft u eind jaren zeventig, begin jaren tachtig ook zo’n digitaal horloge gehad? Ze waren destijds helemaal hip, verdwenen toen van het straatbeeld en tegenwoordig zijn het de smartwatches die het doen. Naast de exclusieve mechanische merkhorloges dan.

Gaat het met de aandrijftechniek dezelfde kant op? Deze van oudsher mechanische markt transformeerde de afgelopen jaren al richting de automatisering, maar gaat nog meer veranderen richting software en digitalisering. Digitalisering van de industrie is essentieel voor het toekomstig verdienvermogen van Nederland. Dat was onlangs nog te lezen in de actualisatie van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie die de overheid bekend maakte. Wil Nederland bij de digitale koplopers van Europa blijven, dan moeten bedrijven, consumenten en overheden sneller en innovatiever inspelen op het hoge tempo waarmee maatschappij, economie en industrie digitaliseren.

Over digitalisering in de industrie hebben we de afgelopen tijd al vaker gepubliceerd, zowel analoog op papier als digitaal op onze website. Maar wat staat de engineer te wachten die een machinedeel of een aandrijving moet ontwerpen? Waar moet hij rekening mee houden als digitalisering in de aandrijftechniek de toekomst heeft? Want die digitalisering in de aandrijftechniek, daar is geen ontkomen meer aan!

Daarom is dit het thema van onze eerste Nationale Aandrijftechniekdag, die wij, samen met onze vier partners Bosch Rexroth, Festo, Lenze en Nidec Netherlands gaan organiseren. Gezien alle corona-perikelen en beperkingen rondom het organiseren van een live-event, doen we dat online, digitaal dus! U hoeft zich alleen maar digitaal aan te melden. Er zijn 12 kennis-sessies met onderwerpen als verschuiving van hardware naar software, engineerkosten beperken door slimme engineersoftware, elektrificatie mobiel en maritiem, normering cyber security, condition monitoring, cloud services, 3D printing en ga zo maar door.

Voor ieder wat wils of u nu mechanisch, elektrisch, mechatronisch of softwarematig actief bent in de techniek. Maar wel thema’s waar u wat aan heeft. En het mooie is dat u deze Aandrijftechniekdag online gratis vanachter u computer, laptop, of smartphone kunt bekijken en interactief deelnemen. Het enige wat het u kost zijn 3 uur van uw tijd. Geen reistijd, geen parkeerstress of met een mondkapje in het OV. En niet onbelangrijk, de datum is dinsdag 6 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur. Digitalisering in de aandrijftechniek, geen ontkomen meer aan!

Aandrijftechniekdag 2020 digitalisering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven