Ga naar hoofdinhoud

Steven for president

Het wordt tijd dat straks de nieuwe politici allemaal snel de neuzen dezelfde kant op hebben staan.

Je zult maar miljardair zijn in deze tijd. Poeh, dan heb je het echt zwaar! Je kunt niet uit eten in je favoriete drie sterren Michelin restaurant. Je kunt niet of beperkt reizen naar je favoriete land, stad of buitenverblijf. Bovendien als je daar bent moet je ook een mondkapje dragen en uitkijken waar je eet en wat je eet. En investeren in weer een Ferrari, Lamborghini of klassieke Aston Martin om je verzameling sportwagens – waar je toch nooit in rijdt- uit te breiden, is ook zo zinloos. Al dat blik is leuk om naar te kijken, maar dat is het dan ook. En sparen? Daar moet je alleen maar geld op toeleggen, dus dat laat je uit je hoofd.

Nee, als je nu miljardair bent, dan ben je slim en leuk bezig als je investeert in de toekomst. Investeren in start-up bedrijven is niet alleen leuk, het houdt je jong en met een beetje mazzel, verdien je er later ook nog wat aan. Kijk maar eens naar Dragons Den, de miljoenen vliegen je om de oren. Alles wat tech, groen of duurzaam is, zien de dames en heren miljardairs wel iets in. Leuk programma! Maar dan miljardair en Tech-ondernemer Steven Schuurman. Die geeft zomaar een miljoen euro weg aan D66 en nog eens 350.000 euro aan de Partij voor de Dieren. Groot en rijk geworden in de software, was hij onlangs in het nieuws vanwege zijn gulle giften. Ik kan zo iemand meteen op een voetstuk plaatsen. Waarom? Omdat hij zijn nek uitsteekt en doet wat velen niet doen, uitkomen voor iets waar je in gelooft en iets waar je je zorgen om maakt.

Blog Aandrijftechniek stemmen 17 maart 2021
Het wordt tijd dat straks de nieuwe politici allemaal snel de neuzen dezelfde kant op hebben staan.

Terwijl FVD en PVV zeggen niet te geloven in het ‘klimaatsprookje’, staat bij veel andere partijen de klimaatverandering wél in het verkiezingsprogramma. En laat Steven die verkiezingsprogramma’s ook gelezen hebben. Volgens hem begint het bouwen van een duurzame toekomst vooral bij jezelf en moet er snel een goed duurzaam beleid komen. Steven steunt daarbij D66 en Partij voor de Dieren, omdat hij verwacht dat juist deze partijen versneld een duurzaamheidsbeleid door kunnen voeren. Maar wel op een liberale manier en met een lange termijn strategie. Niet eerst roepen dat kernenergie goed in Groningen kan om vervolgens enkele dagen later die uitspraak te herzien, meneer Rutte! Want er moet veel gebeuren in Nederland. Niet alleen denken in windmolens en zonne-energie, maar ook in waterstof, getijdencentrales, innovatieve energieopslagsystemen en nog efficiëntere aandrijftechniek. Het wordt tijd dat straks de nieuwe politici allemaal snel de neuzen dezelfde kant op hebben staan. Alleen dan kunnen we, eventueel met steun van meer tech-miljardairs, van Nederland een top-innovatieland maken, waarin we zelfs geld gaan verdienen met duurzaamheid. Ik zeg ‘Steven for president’!

Eén reactie op “Steven for president

  • Samsom

    Beste Paul,
    Voor zover je op dit platform je mening over deze mensen moet geven sla je de plank, net als Steven, toch wel behoorlijk mis. D66 en PVDD zijn bijv. op het gebied van stikstof emissie helemaal niet op de duurzame weg. Botweg halveren van de veestapel leidt immers enkel tot verplaatsing van productie in NL naar het buitenland, waar het in de meeste gevallen hogere emissies en lager dierwelzijn tot gevolg heeft. Als je echt vooruitgang wil boeken zet je in op het doel emissiebeperking dmv innovatie. Pas dan sorteer je resultaat én een verdienmodel voor de agrosector met alles er omheen. NL als duurzaam voorbeeld voor de rest van de wereld (zoals men van NL gewend is). Pas wanneer deze partijen daar in meegaan zijn ze deze sponsorgelden waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven