Algemeen

IndustrieWebinar ‘De robot naast de mens’

IndustrieWebinar 'Robot naast de mens'

Op 24 september organiseerde Eisma Industrialmedia het webinar ‘De mens naast de robot’. Dit eerste interactieve on-line seminar van de uitgever van onder meer deze site ging in op de mogelijkheden, de stand der techniek en de vooruitzichten voor de toekomst van met de mens samenwerkende robots (co-robots, cobots, human interactive robots) in industriële omgevingen. Voor het webinar hadden zich zo’n 210 mensen aangemeld, waarvan er ongeveer 150 het live volgden.

Dit webinar van Eisma Industrialmedia was een samenwerkingsverband van de uitgaven Aandrijftechniek, Metaal Magazine en Logistiek Totaal met de robotfabrikanten Yaskawa en ABB Robotics en vision specialist Phaer. Presentator was ing. Ad Spijkers, hoofdredacteur van deze site.

Bekijk hier het afgelopen webinar

Tijdens het webinar ging Eddie Mennen, directeur van Yaskawa Nederland, in op het waarom van een nauwe samenwerking van mens en robots. Hij plaatste co-robots in het kader van link met Industry 4.0 en Smart Industry en besprak de initiatieven in de Benelux om de rol en concurrentiepositie van de lage landen te versterken. Tot slot behandelde hij de economische en sociale aspecten van co-robots, met name acceptatie bij directie en werkvloer.

Koenraad Van De Veere, zaakvoerder van Phaer, ging in op de rol die sensorica en vision spelen in automatisering met (co-)robots. Hij besprak de stand der techniek en trends in vision, de rol van de system integrator voor vision (en voor robotica) en van de system integrator voor een totale project.

Martin van der Have, sales en marketing manager van ABB Robotics Benelux, vertelde over alle veiligheidsaspecten die samenhangen met een robot en zijn applicatie. Aan de orde kwamen verder verantwoordelijkheden bij projecten (CE-keur of 2B-verklaring), technische ontwikkelingen en communicatie met andere systemen.

IndustrieWebinar 'De Robot naast de mens'
De deelnemers van het webinar, van links naar rechts: Koenraad Van De Veere (Phaer), Eddie Mennen (Yaskawa Nederland), Martin van der Have (ABB Robotics Benelux) en presentator Ad Spijkers (AT-aandrijftechniek)

Dit webinar terugkijken

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven