Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidstechniek voor componenten en systemen

In het Duitstalige boek ‘Sicherheitstechnik für Komponenten und Systeme’ (Veiligheidstechniek voor componenten en systemen) staat de veiligheidstechniek bij de automatisering van machines en systemen centraal. Hoe zijn veiligheidscomponenten opgebouwd? Hoe worden ze voor de verschillende toepassingen volgens de eisen van de veiligheidstechniek gebruikt en ingebouwd?

Dit boek behandelt op een duidelijke manier de technische werking en principes van veiligheidsgeoriënteerde componenten en systemen. Maar ook worden voorbeelden getoond uit de vliegtuig- en automobielindustrie. Andere hoofdstukken gaan specifiek over veilige aandrijftechniek, veiligheidsbussystemen, ontwikkeling en productie, ombouwen van bestaande machines, software voor veiligheidssystemen, berekeningen en normen. Maar ook toepassingen komen naar voren van lifttechniek tot en met verpakkingsmachines. Daarnaast hoort veiligheid bij de mens en zijn functie binnen een bedrijf.

Software
Verder wordt er aandacht besteedt aan de software binnen de veiligheidstechniek. De werking en modellen met betrekking tot de bestaande hardware die in de veiligheidstechniek bestaan, zijn niet altijd geschikt voor de hedendaagse software. Daarom worden er duidelijk gestructureerde procedures voor software ontwikkeling voorgesteld, die binnen veel branches, ook de niet veiligheidsgerelateerde, gebruikt kunnen worden. Ook worden de diverse normen duidelijk uitgelegd en wanneer deze voor welke toepassingen gebruikt moeten worden. Het boek wordt geleverd inclusief een CD-ROM. Hierop bevinden zich een aantal softwareprogramma’s en informatie over fabrikanten en gebruikers van veiligheidstechniek.

  • Titel: Sicherheitstechnik für Komponenten und Systeme, 336 pagina’s
  • Auteurs: Peter Wratil en Michael Kieviet – Lenze
  • Uitgeverij: Hüthig Verlag, Heidelberg
  • ISBN: 978-3-7785-2984-3

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven