Ga naar hoofdinhoud

Richtlijn energiegerelateerde producten (ErP)

Eaton publiceert 'Motor beveiligen voor de IE3-revolutie' (foto: Eaton)

Eaton heeft een nieuwe white paper gepubliceerd: ‘Motor beveiligen voor de IE3-revolutie’, dat de impact behandelt van de richtlijn voor energiegerelateerde producten (ErP) op schakelapparatuur en beveiligingscomponenten voor elektromotoren. De white paper is opgesteld door Eaton product manager Jan Nowak, en biedt machine- en systeembouwers een inzicht in de gevolgen (van de richtlijn) op het ontwerp van een motor plus praktische adviezen voor de gebruikers bij het selecteren van beveiligingsvoorzieningen.

“Het bewustzijn over energie-efficiëntie is enorm gestegen in de industriesector ten gevolge van de ErP-richtlijn,” legde auteur Jan Nowak uit. “Fabrikanten van elektromotoren introduceren nu producten met veel hogere energie-efficiëntieniveaus, hetgeen alleen maar goed en juist is. Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit een impact heeft op het ontwerp van deze motoren en de daarvoor gebruikte beveiligingsvoorzieningen.”

De white paper behandelt hoe de in de ErP-richtlijn gestelde eisen en de motorregelgeving de producenten van elektromotoren dwingen om het ontwerp van hun producten te wijzigen. In deze paper worden de gevolgen hiervan besproken voor de elektrische eigenschappen, van dikkere magneetwikkelingen in de stator tot hogere aanloopstromen.

Dienovereenkomstig beschrijft Eaton’s white paper in detail de gevolgen voor de schakel- en beveiligingsapparatuur. Het biedt machine- en systeembouwers een leidraad bij het kiezen van de juiste apparatuur om te voldoen aan de behoeften van specifieke toepassingen en aan de vereisten van de richtlijn. De white paper geeft uitleg over de ontwerpwijzigingen voor motorbeveiliging en beschrijft de risico’s die met deze wijzigingen gepaard gaan.

De white paper kan gratis worden gedownload.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven