Ga naar hoofdinhoud

Praktische kennisoverdracht naar MKB

Vanuit de betrokkenheid van Syntens bij het MKB-loket HTSM hebben Koninklijke Metaalunie, Federatie Metaalplaat (FDP) en Syntens eind juni een kennisoverdrachtbijeenkomst georganiseerd, waarbij de mogelijkheden van een achttal kansrijke productietechnieken onder de aandacht van de deelnemers is gebracht.

In de roadmap Mechatronica & manufacturing van HTSM (High Tech Systems en Materialen) wordt nadrukkelijk gewezen op de ontwikkeling waarbij onderdelen steeds kleiner, vormgeving steeds complexer en productieaantallen steeds geringer worden. Daarom is voor deze bijeenkomst gekozen om relatief onbekende productietechnieken, die invulling kunnen geven aan deze ontwikkelingen, in de schijnwerper te zetten.

Tijdens de bijeenkomst kwamen diverse productietechnieken aan de orde: wrijvingslassen, etsen, metaalgieten op basis van 3D-printen, Elektro Chemical Machining (ECM) , Metal Injection Moulding (MIM), Electromagnetisch Puls verbinden, Additieve manufacturingtechnieken voor metalen en Elektroformeren.

Om deze kennis te laten beklijven hebben alle deelnemers een boekje meegekregen waarin deze technieken worden behandeld. Voor geïnteresseerden is dit boekje op te vragen bij het MKB-loket HTSM of bij Syntens. U kunt het ook on-line lezen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven