Vakboeken nieuws

Boek AutoCAD 2014 uit

Onder leiding van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CAD College haar nieuwste jaargang van de serie ‘AutoCAD, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit jaar zijn belangrijke aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van AutoCAD 2014, zoals de Online mogelijkheden, de verdere ontwikkeling in het surface modelleren, de snelle content explorer, de krachtige aanpasmogelijkheden van VB.NET en Inventor Fusion.

Ideaal voor beginners
De auteur van AutoCAD 2014 heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details. “Het dikke, gebonden boek lijkt beginnende CAD-tekenaars nog wel eens af te schrikken, maar dit is absoluut niet nodig. Ik ben van mening dat AutoCAD 2014 juist heel geschikt is voor beginners.

Omdat de stappen zo klein zijn en er zoveel afbeeldingen zijn opgenomen is het een dik boek. De teksten zijn makkelijk te begrijpen en zijn voorzien van talloze voorbeelden. Doordat het boek een goede mix van theorie, geleide instructie en oefeningen bevat, is het ideaal voor zelfstudie,” aldus Boeklagen.

Ook voor ervaren gebruikers
Voor de experts in CAD-tekenen is AutoCAD 2014 ook een echte aanrader. Het boek bevat veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technisch tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes, kunnen zij specialistische zaken waaronder Sheetsets, VB.NET en fotorealistisch renderen leren.

De nieuwe functies van de laatste versies van het tekenprogramma AutoCAD komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen onder andere de uitgebreide mogelijkheden om samen te werken zoals DesignFeed voor opmerkingen op een online tekening en AutoCAD 360 waarmee iedereen gratis kan tekenen op het web of tablet. Verder is er een online koppeling gemaakt met de landkaarten van Bing en is de dialoogregel flink verbeterd.

Allerlei kleinere veranderingen zijn doorgevoerd om het tekenen soepeler te verlaten verlopen. Al deze veranderingen zijn opgenomen in het boek. Het boek is ook aangepast aan de nieuwste inzichten over hoe u AutoCAD kunt aanpassen aan uw situatie met dynamische blokken, toolpalettes en VB.NET. De gebruikers krijgen middels het boek toegang tot een uitgebreide bibliotheek van functies waarmee het aanpassen via VB.NET sterk vereenvoudigd wordt. Verder zijn middels het boek een aantal bonus lessen te downloaden.

Online ondersteuning
Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC / CAD College is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD- en Inventorboeken biedt. Boeklagen legt uit: “we willen graag AutoCAD-tekenaars helpen met het wegwijs worden in de technisch tekenwereld. Daarom bieden we tientallen instructiefilmpjes aan die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er heel veel subroutines voor het aanpassen en duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools. De website is immens populair. Vooral beginnende gebruikers geven aan dat de online tools de ideale ondersteuning zijn voor zelfstudie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven