Ga naar hoofdinhoud

ZF neemt grote tandwielkasten Rexroth over

ZF Friedrichshafen wil de activiteiten van Bosch Rexroth op het gebied van grote tandwielkasten overnemen (foto: Bosch Rexroth).

ZF Friedrichshafen wil de activiteiten van Bosch Rexroth op het gebied van grote tandwielkasten overnemen. Beide partijen hebben hiertoe een overeenkomst gesloten. De overname gebeurt onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Grote tandwielkasten worden toegepast in windturbines en industriële en mobiele toepassingen zoals tunnelboormachines en graafmachines in de mijnbouw. Behalve de hoofdlocatie in Witten (D) en de fabriek voor tandwielkasten voor generatoren in Beijing zal ook de servicevestiging in Lake Zurich in Illinois (USA) overgaan naar ZF. In totaal gaat het om meer dan 1200 medewerkers.

Bosch Rexroth heeft de activiteiten in de afgelopen jaren al uitgebouwd. De ontwikkeling van nieuwe tandwielen voor windturbines die vooral worden blootgesteld aan zwakke wind was een weloverwogen uitbreiding van het assortiment. Het concern verwacht dat de activiteiten op het gebied van grote tandwielkasten zullen profiteren van ZF’s deskundigheid en op de best mogelijke manier gebruik kan maken van zijn groeimogelijkheden in de nieuwe divisie die binnen ZF zal ontstaan.

Nieuwe divisie ZF

ZF ziet in de overname van de activiteiten op het gebied van grote tandwielkasten van Bosch Rexroth een goede aanvulling op zijn portfolio industriële technologie en toegang tot een nieuwe klantenkring. Door Witten het hoofdkantoor te maken van een nieuwe divisie Industrial Drives erkent de nieuwe eigenaar tevens de expertise en ervaring van de overgenomen activiteiten.

De activiteiten op het gebied van kleine tandwielkasten van Bosch Rexroth voor vooral mobiele machines vallen niet onder de transactie. Deze tandwielkasten worden geproduceerd Neurenberg (D), Beijing (China) en Bursa (Turkije). In de toekomst zal Bosch Rexroth zich intensiever richten op zijn kernactiviteiten in industriële en mobiele toepassingen.

Per 1 december 2015 is de overname een feit geworden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven