Ga naar hoofdinhoud

SPIE breidt uit met overname Numac Groep

SPIE-ICS (Integrated Connectivity Solutions) ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert infrastructuren op het gebied van connectiviteit, datacenters, fysieke beveiliging en klantspecifiek passief LAN-beheer (foto: SPIE)

SPIE Nederland, technisch dienstverlener op het gebied van gebied van elektriciteit, mechanica, HVAC, energie en communicatiesystemen, maakt de acquisitie bekend van de Numac Groep. Met deze strategische overname verstevigt SPIE zijn positie in het oosten van Nederland. Numac, opgericht in 1984, is een dienstverlener op het gebied van industrieel onderhoud voor de industrie in Nederland.

Via zijn vier dochterondernemingen biedt Numac een uitgebreid portfolio van diensten en oplossingen op het gebied van machinebouw, besturings- en installatietechniek en machineonderhoud voor Metaaltechnologie. Met meer dan 670 medewerkers en 16 locaties in Nederland realiseert de Numac Groep, met het hoofdkantoor in Venray, een omzet van 57 miljoen euro op jaarbasis.

Lei Ummels, Algemeen Directeur SPIE Nederland: “Deze acquisitie is een uitstekende mogelijkheid voor beide bedrijven om hun zakelijke activiteiten verder te ontwikkelen en nieuwe klanten te bereiken door heel Nederland. De Numac Groep beschikt over een breed scala aan activiteiten en een gevarieerd klantenbestand met meer dan 1000 actieve accounts die ons in staat stellen nieuwe producten en diensten te leveren aan reeds bestaande en nieuwe klanten.

Opleidingscentrum

Ook heeft Numac een sterke geografische dekking en hoog opgeleide multitechnische onderhoudstechnici die breed en zelfstandig inzetbaar zijn. De Numac Groep heeft een eigen opleidingscentrum (Num-ac-ademy) waar medewerkers worden opgeleid. Dit sluit goed aan bij de ambitie van SPIE om de competenties van onze medewerkers verder te ontwikkelen naar het hoogste niveau.”

Frank Snijders, Directeur Numac Groep: “We zijn verheugd dat Numac toetreedt tot de SPIE Groep. SPIE is geïnteresseerd in onze activiteiten en ziet onze toegevoegde waarde, zoals onze know-how op het gebied van maintenance.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven