Algemeen
Danfoss Editron Hydrauvision
Hydrauvision neemt Danfoss Editron in Heerenveen over, specialist in elektrische aandrijvingen (foto: Paul Quaedvlieg)

Danfoss Editron, leidend in de markt van de mobiele elektrische aandrijvingen, versterkt haar distributeurs strategie door een verregaande samenwerking met Hydrauvision. Om de markt van de mobiele elektrische aandrijvingen verder met Danfoss te ontwikkelen heeft Hydrauvision per 1 juni 2021 de activiteiten van Danfoss Editron in Heerenveen overgenomen. De nieuwe divisie gaat verder onder de naam Electrauvision.

Met de acquisitie van deze activiteiten wordt de continuïteit, de kennis van de specialisten en het daarbij behorende testveld in Heerenveen toegankelijk voor een brede markt. Hiermee wordt een grote stap gezet om de transitie naar duurzame elektrische en hybride aandrijvingen vorm te geven. Hydrauvision voegt hiermee een nieuwe divisie toe aan haar activiteiten.

Aandrijftechniek in de volle breedte

De samenwerking tussen Hydrauvision en Danfoss gaat terug naar de oorsprong van Hydrauvision. De relatie tussen de bedrijven, met Danfoss als toeleverancier en Hydrauvision als systeem integrator, bestaat al ruim 45 jaar.

Danfoss is totaalleverancier voor mobiele elektrische en hydraulische aandrijvingen. De producten van Danfoss zijn te vinden in een groot aantal mobiele toepassingen en in de maritime sector. Hydrauvision is in de Benelux ook actief in deze sectoren voor het ontwikkelen van elektrische, hydraulische en gecombineerde aandrijvingen voor speciale toepassingen en ondersteuning van haar klanten bij het realiseren van aandrijf-technische oplossingen.

Met deze stap groeit de relatie naar een samenwerking waarbij de mogelijkheden voor het ontwikkelen van de meest optimale aandrijvingen ten volle benut kunnen worden.

Ook belang in Technotron vergroot

Hydrauvision heeft eind vorig jaar Fundex Equipment overgenomen van Royal-IHC. Hiermee is een specialist in machinebouw voor de funderingswereld onderdeel geworden van de groep. Elektrificatie is in deze branche een belangrijk onderwerp en met Electrauvision kan de ontwikkeling naar emissie arme of uiteindelijk emissie vrije bouwmachines versneld worden.

Hydrauvision Fundex
Elektrificatie wordt steeds belangrijker in de wereld van mobiele machines (foto: Peter Roek)

Hydrauvision heeft recent ook haar belang in Technotron vergroot om in de gehele keten van aandrijftechniek en automatisering een rol van betekenis te spelen. Technotron is gespecialiseerd in de engineering en productie van elektrische schakelkasten en industriële automatisering.

Met de combinatie van hoogwaardige engineering, inventiviteit, oplossingsgerichtheid, productie en testfaciliteiten kan Hydrauvision haar klanten optimale oplossingen bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • HTL Salzburg Sigmatek

  Sigmatek ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs

  Tijdens het vak ‘Computer-aided Project Development’ werken studenten van het HTL Salzburg in het fotovoltaïsche lab met de zeer moderne automatiseringstechnologie van Sigmatek Sigmatek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, ondersteunt het praktijkgericht onderwijs van toekomstige ingenieurs. Daarom kunnen studenten in het fotovoltaïsche lab op de… Lees verder →

 • Rexroth ctrlX HD Vision

  Rexroth stapt met HD Vision Systems in de machine vision technologie

  HD Vision Systems is een nieuwe partner van de ctrlX World van Bosch Rexroth Machine vision is een geïntegreerd onderdeel van de industriële automatisering. Producten op basis van industriële camerasystemen worden gebruikt om geautomatiseerde processen te begeleiden. HD Vision Systems vereenvoudigt automatisering door het visueel… Lees verder →

 • IOT beveiligen met een VPN

  Steeds meer mensen maken gebruik van Internet of Things-applicaties. De slimme thermostaat, slimme verlichting en beveiligingscamera maakten een snelle opmars in de huizen van consumenten. Eén probleem: al deze apparaten vereisen vaak internet, en dat kon nog wel eens de zwakste schakel in de keten… Lees verder →

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteem Parker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen.… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven