Ga naar hoofdinhoud

ROVC ontvangt hydraulische apparatuur van Eriks voor practicum

De installatie werd overhandigd door Hans Hogenboom, Business Unit Manager Fluid Power bij Eriks, aan Remi Melman, productmanager van ROVC

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, heeft een nieuwe Flexion installatie in ontvangst genomen van industrieel dienstverlener Eriks. Met deze nieuwe installatie breidt ROVC haar hydraulische practicum uit en kunnen cursisten kennis maken met de modernste technieken op het gebied van hydraulische aandrijvingen en elektronische besturingen.

De Flexion installatie is uitgerust met de meest geavanceerde technieken. Bovendien is de installatie bij uitstek geschikt voor het gebruik in scholingssituaties. De instellingen van de digitale stuurkaarten kunnen eenvoudig gewijzigd worden via een aangesloten laptop. Na het herladen van de originele instellingen zal de installatie weer razendsnel optimaal functioneren. Ook afwijkingen en fouten zijn digitaal af te lezen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het zoeken van storingen, wat een belangrijk onderdeel vormt binnen de cursussen.

Het hydraulisch aggregaat is uitgerust met een Eaton-Vickers regelbare pomp. De aandrijvingen bestaan uit een hydraulische motor die is voorzien van een snelheidsregeling met encoder en een cilinder met positieregeling, door middel van een wegopnemer. De aansturing vindt plaats door proportionele ventielen met elektronische regelingen, die volledig digitaal uitgevoerd zijn.

Modern lesmateriaal belangrijk voor ROVC

Hans Hogenboom: “Goed opgeleide vakmensen maken het verschil tussen succesvolle en niet-succesvolle technische bedrijven. Dat geldt zeker ook voor ons vakgebied. We zijn daarom trots dat we met de overhandiging van de Flexion installatie aan ROVC een steentje kunnen bijdragen aan hoogwaardig vakonderwijs.”

“We zijn erg blij dat we de Flexion installatie van Eriks in ontvangst mogen nemen. Vooral onze cursisten zullen er dankbaar gebruik van maken. Een dergelijke nieuwe installatie zorgt er niet alleen voor dat de kennis van cursisten over hydrauliek up to date is, maar zorgt er ook voor dat zij met nóg meer plezier hun praktijkopdrachten kunnen uitvoeren. Want wat is er nu leuker dan werken met de aller-modernste installaties?”, aldus Remi Melman.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven