Ga naar hoofdinhoud

Nieuw duurzaam pand voor Delta Electronics op de Automotive Campus

Het officiële moment van opening, verricht door het management van Delta Electronics, de Burgemeester van Helmond en Lex Boon van de Automotive Campus (foto's: Paul Quaedvlieg)

Delta Electronics heeft onlangs officieel het nieuwe gebouw op de Automotive Campus in Helmond geopend. De meeste medewerkers waren al bijna een jaar in de nieuwsbouw aan het werk, maar nu was het tijd voor de officiële opening. In 2019 werd begonnen met de bouw. Deze week was het internationale management overgekomen naar Nederland om samen met de burgemeester van Helmond de openingsceremonie te verrichten. Aandrijftechniek was daarbij aanwezig.

Vanuit deze nieuwe locatie ondersteunt Delta met productontwikkeling, testing en technisch onderhoud de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in de sectoren industriële automatisering, energievoorziening en de automobielindustrie in de EMEA-regio.

Dankzij de implementatie van slimme oplossingen voor energiebesparing en het innovatieve, milieuvriendelijke ontwerp gebruikt het nieuwe gebouw jaarlijks 56,84% minder elektriciteit dan een vergelijkbaar traditioneel gebouw¹. Als erkenning voor deze aanpak ontvangt het nieuwe gebouw een LEED Gold Green Guilding certificaat van de U.S. Green Building Council.

Energiebesparing is essentieel

“Energiebesparing is essentieel om de huidige wereldwijde energiecrisis op te lossen”, zei Ping Cheng, CEO van Delta Electronics Inc. “Op basis van onze missie ‘innovatieve, schone en energie-efficiënte oplossingen bieden voor een betere toekomst’ hebben we ons verdiept in de mogelijkheden van energiebesparing in gebouwen en al in 2006 beloofd om toepassingen voor groene gebouwen te ontwikkelen en onze eigen oplossingen in al onze toekomstige gebouwen en locaties te installeren.”

Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen

Met de vestiging in Helmond meegerekend heeft Delta nu al 32 ‘groene’ gebouwen over de hele wereld in gebruik genomen. Daarnaast heeft het bedrijf met behulp van haar efficiënte oplossingen tussen 2010 en 2021 wereldwijd al 35,9 miljard kWh elektriciteit voor haar klanten bespaard.

De vestiging in Helmond is het 32-ste duurzame gebouw van Delta Electronics.

Cheng: “Ons commitment aan de RE100 ambities om in 2030 100% groene elektriciteit te gebruiken en de levering van meer dan 1,5 miljoen laadinstallaties voor elektrische voortuigen in de afgelopen tien jaar, zijn ook een bewijs van onze ambitie om de wereld te helpen bij de vermindering van zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bij de verlaging van de carbon footprint.”

Automotive Campus

Het nieuwe kantoorgebouw van Delta staat op de Automotive Campus in Helmond, die bekendstaat als een internationale hotspot voor bedrijven in de automotive industrie. “Alles op de Campus draait om innovatie en technologie. Daarom voelen we ons hier thuis”, lichtte Dalip Sharma, President en General Manager van Delta Electronics EMEA toe.

Dat het nieuwe pand van Delta Electronics op de Automotive Campus ligt in Helmond is geen toeval.

8 procent van omzet in R&D

“Delta investeert meer dan 8% van de jaarlijkse omzet in research en development en we hebben wereldwijd 72 R&D-centra met meer dan 9.000 engineers,” vervolgt Sharma. “In de regio EMEA werken bijna 1.000 engineers in 15 R&D-centra aan next-generation oplossingen, waarmee we steden duurzamer willen maken. Met de Automotive Campus en Brainport Eindhoven kunnen we profiteren van eerste klas technisch onderwijs en de uitwisseling van kennis tussen bedrijven onderling. Dat maakt de Campus voor ons tot een ideale omgeving om nieuw talent aan te trekken op het gebied van e-mobility, industriële automatisering en industriële energievoorziening; allemaal terreinen die een hoge prioriteit hebben voor Delta EMEA en waarin we snel groeien.”

Showroom vol met innovatieve oplossingen 

Het nieuwe groene gebouw in Helmond is een showcase voor Delta’s groeiende portfolio van slimme, energie-besparende producten en oplossingen. Bij de hoofdingang is een showroom ingericht waar bezoekers de uitgebreide range producten en oplossingen van Delta kunnen bekijken. Er staan diverse nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de industriele automatisering, gebouwautomatisering, elektromobiliteit en energiebeheersystemen.

De grote showroom toont het veelzijdige product-portfolio van Delta Electronics

Snelle marktontwikkeling in EMEA

Met een oppervlakte van 4.055 vierkante meter is het nieuwe gebouw ruim drie keer groter dan het vorige pand in Eindhoven. In het nieuwe gebouw is niet alleen kantoorruimte ondergebracht, maar ook faciliteiten voor testing en onderhoud van apparatuur.

Delta Electronics is sterk in industriële automatisering en aandrijftechniek

Samen met het EMEA-hoofdkantoor in Hoofddorp moet de nieuwe vestiging een belangrijke rol spelen bij de verdere groei van Delta Electronics in de EMEA-regio, waarbij de focus ligt op industriële automatisering, industriële energievoorziening en oplossingen voor de automobielindustrie.

Interessante partnerships regio Helmond en Eindhoven

Dankzij de nieuwe vestiging wordt Delta onderdeel van het ecosysteem van de belangrijkste Nederlandse hotspot voor technologische innovatie in de industrie en de automotive sector. De verwachting is dat daar interessante nieuwe partnerships uit voort zullen komen.

Eelko Brinkhof van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) overhandigde namens diverse organisaties een cadeau in de vorm van picknicktafels voor het personeel op het dakterras

De aanwezigheid op de Automotive Campus maakt bovendien de uitwisseling van informatie en de ontwikkeling van gezamenlijke R&D-projecten met studenten van lokale onderwijsinstellingen zoals de TU Eindhoven en Fontys Hogeschool mogelijk. Uiteindelijk zullen er 150 medewerkers in het nieuwe gebouw in Helmond aan de slag gaan, wat interessante mogelijkheden biedt voor studenten in de regio.

Interessant productnieuws van Delta Electronics:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven