Ga naar hoofdinhoud

Delta lanceert de eerste Codesys AX-308E PLC motion controller

De Delta AX-308E is ontworpen voor motion control-toepassingen in uiteenlopende markten als assemblage, verpakking en houtbewerking (foto: Delta Electronics)

Delta Electronics, gespecialiseerd in energie, warmtebeheer en industriële automatiseringssystemen, heeft onlangs de AX-308E geïntroduceerd. Dit is de eerste CODESYS-Based AS Series-Compatible Motion Controller uit de serie compacte, mid-range AX-3-serie PLC motion controllers.

De AX-308E is gebaseerd op Codesys, de ontwikkelomgeving die voldoet aan internationale standaarden, gericht op intelligente industriële automatiseringstoepassingen. Dit verkort de tijd die nodig is voor het leren en programmeren. Deze meerassige motion controller, die tot acht EtherCAT-servoaandrijvingen bestuurt, is compatibel met de bestaande AS-serie en ondersteunt een breed scala aan industriële communicatieprotocollen, waaronder EtherCAT, en biedt een complete oplossing voor motion control.

Toepassingen

“De Delta AX-308E is ontworpen voor motion control-toepassingen in uiteenlopende markten als assemblage, verpakking en houtbewerking”, zegt Simone Orlandi, productmanager, Industrial Automation Business Group voor Delta in Europa Midden-Oosten & Afrika (EMEA). “Samen met de AX-8 serie vergroten we de schaalbaarheid van het Delta motion control productportfolio en bieden we klanten meer mogelijkheden.”

Variabele interfaces

De AX-308E kan tot acht EtherCAT-servoaandrijvingen besturen, evenals frequentieregelaars, remote I/O-modules en andere apparaten van derden. Bovendien kunnen tot vier pulse train aandrijvingen worden aangestuurd met behulp van de geïntegreerde snelle digitale uitgangen.

Het brede scala aan connectiviteitsinterfaces, waaronder Modbus TCP/RTU, Ethernet/IP en OPC UA, maakt deze PLC ideaal voor Industrie 4.0. De communicatiemogelijkheden worden aangevuld met 16 digitale ingangen, 8 digitale uitgangen, twee seriële poorten, twee incrementele encoderinterfaces en een SSI-poort. Ondersteuning voor extra I/O’s, temperatuurdetectie en loadcellen is verzekerd dankzij compatibiliteit met Delta’s bestaande AS-serie uitbreidingsmodule.

Snellere time-to-market

DiaDesigner-AX is de integratie van Codesys in het DiaStudio softwareplatform. De omgeving biedt ondersteuning vanaf de planningsfase tot en met de uitvoering en inbedrijfstelling, en vergemakkelijkt de implementatie van zowel eenvoudige als complexe motion control, waaronder enkele- en meerassige bewegingen, overbrengingen, ECAM’s en interpolatie, in overeenstemming met de internationale normen IEC 61131-3 en PLCopen. Softwareontwikkelaars kunnen ook hun voordeel doen met de andere geïntegreerde tools, zoals oscilloscoop, simulator en CAM-ontwerpeditor.

De AX-308E PLC uit de AX-3-serie op een rij:

  • Ondersteunt tot 8 EtherCAT-servo’s, evenals apparaten van derden
  • Ondersteunde protocollen: EtherCAT, OPC UA (server), EtherNet/IP, MODBUS, en MODBUS TCP
  • Minimale EtherCAT-synchronisatietijd: 2 ms @ 8 assen
  • Minimale uitvoeringstijd van basisinstructie: 5ns
  • Ingebouwde encoderinterfaces: Incrementeel × 2 en SSI × 1
  • Ingebouwde 16 DI (200 kHz × 4) en 8 DO (200 kHz × 4; ondersteunt pulse-train servoaandrijvingen).
    De AX-308E PLC uit het middensegment van de AX-3-serie is nu verkrijgbaar in de EMEA-regio.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven