Ga naar hoofdinhoud

Krachtige IP69K PC van B&R voor autonome voertuigen

De IP69K van B&R is speciaal ontworpen voor mobiele toepassingen. (foto: B&R)

B&R, onderdeel van ABB, voegt een high-end PC toe aan zijn portfolio voor mobiele automatisering. De nieuwe PC biedt aanzienlijk meer rekenkracht en geheugen dan gangbare computers voor deze sector. Hierdoor heeft de nieuwe IP69K computer voldoende middelen om autonome functies voor landbouw- en bouwvoertuigen of zelfrijdende transportsystemen te implementeren.

De PC is specifiek ontwikkeld voor goede prestaties in veeleisende omgevingen. De temperatuur van de behuizing kan tussen -40°C en + 85° C liggen. De PC is goed bestand tegen schokken en trillingen.

Krachtige IP69K computer

In de IP69K-behuizing van de mobiele PC zit een krachtige Intel Core i7-processor. De IPC heeft ook 16 GB RAM en 480 GB Flash-geheugen aan boord, waardoor hij geschikt is voor applicaties die rekenintensief zijn of grotere hoeveelheden data vereisen. Dergelijke rekenkracht is nodig voor taken zoals nauwkeurige routeplanning in autonome landbouw- of wegenbouwvoertuigen. Efficiëntere nauwkeurigere voertuigen leveren een hogere opbrengst op.

De prestaties van de PC maken hem geschikt voor slimme machines die met elkaar communiceren, bijvoorbeeld landbouwtrekkers en volgwagens. De computer is ook heel geschikt voor verwerken van data en deze naar de cloud te sturen. Trekkers en werktuigen kunnen de oogstefficiëntie optimaliseren, bijvoorbeeld door informatie uit te wisselen zoals snelheid en laadvermogen. De IP69K computer van B&R ondersteunt gevestigde communicatieprotocollen zoals OPC UA en MQTT.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven