Ga naar hoofdinhoud

Huisman krijgt opdracht van Heerema voor Motion Compensated Pile Gripper

Met de Motion Compensation Pile Gripper kan Heerema monopiles installeren met een diameter tot 12,5 m (foto: Huisman Equipment)

Huisman heeft van Heerema Marine Contractors opdracht gekregen voor de levering van een state-of-the-art Motion Compensated Pile Gripper. Dit is de derde Motion Compensated Pile Gripper die Huisman gaat bouwen. Deze technologie speelt een belangrijke rol in de energietransitie en maakt de bouw van de offshore windparken van morgen mogelijk.

Met de Motion Compensation Pile Gripper kan Heerema monopiles installeren met een diameter tot 12,5 m, een lengte tot 115 m en een gewicht tot 3.200 ton. De Gripper is speciaal ontworpen voor Heerema’s SSCV Thialf, waar hij aan de zijkant van het schip zal worden geplaatst. Het ontwerp en de bouw van de grijper worden gecombineerd uitgevoerd op de locaties van Huisman in Tsjechië en Nederland.

Innovatieve grijper

David Roodenburg, CEO van Huisman: “Huisman is zeer vereerd met deze order, voor Heerema’s eerste Pile Gripper. Dit is een complex project, waarvan de uitvoering een beroep zal doen op de kennis en ervaring van beide partijen. We kijken uit naar de samenwerking met Heerema om deze innovatieve grijper te leveren.”

Offshore windinstallatie

Ramon de Haas, CTO van Heerema Marine Contractors: “Heerema is verheugd om deze innovatieve reis met Huisman te beginnen om deze volgende generatie Motion Compensated Pile Gripper op de markt te brengen. We kijken er naar uit om onze mogelijkheden op het gebied van offshore windinstallatie verder uit te breiden.”

Ook interessant: Huisman levert leg encircling kraan voor schip van Cadeler

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven