Ga naar hoofdinhoud

Huisman levert leg encircling kraan voor schip van Cadeler

De leg encircling kraan van Huisman zal worden geïnstalleerd op het nieuwbouw F-klasse jack-up schip van Cadeler (foto: Huisman)

Cosco Shipping Offshore heeft Huisman een contract gegund voor de levering van een Leg Encircling Kraan (LEC). De kraan zal worden geïnstalleerd op het nieuwbouw F-klasse jack-up schip van Cadeler. Dit is een belangrijke toeleverancier in de offshore windindustrie voor installatiediensten, operationele- en onderhoudswerkzaamheden. Het toegekende contract volgt op het eerdere contract voor de levering van twee 2.600mt Leg Encircling Kranen voor Cadeler’s X-klasse schepen.

Met deze kraan zal Cadeler in staat zijn offshore fundaties en windturbines te installeren voor de volgende generatie offshore windprojecten overal ter wereld. Het F-klasse schip heeft een uniek ontwerp, waardoor het schip binnen afzienbare tijd kan worden omgebouwd van een fundatie-installatieschip naar een installatieschip voor windturbine generatoren.

Leg encircling kraan

Huisman heeft zijn leg encircling kranen ontworpen om te voldoen aan de eisen van de zich voortdurend ontwikkelende offshore duurzame energiesector. De kranen zijn licht van gewicht, hebben een hoge positioneringsnauwkeurigheid en zijn zeer energiezuinig, wat bijdraagt aan een kleinere emissie footprint tijdens de installatie van steeds grotere turbines.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor Huisman bestaan uit het ontwerp, de engineering en de bouw van de leg encircling kraan in hun productiefaciliteit in Zhangzhou, China. De inbedrijfstelling ervan vindt plaats in 2025 op de werf van Cosco in Qidong, China, waar het F-klasse schip wordt gebouwd.

Vlootexpansie Cadeler

David Roodenburg, CEO van Huisman: “We zijn dankbaar en trots dat we met deze derde order, een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de vlootexpansie van Cadeler. Wij kijken ernaar uit om de kranen de komende jaren te leveren en als toegewijde partner, Cadeler te ondersteunen de geïnstalleerde offshore windcapaciteit wereldwijd te vergroten.

Eigenschappen Huisman Leg Encircling Kraan

Hieronder een aantal eigenschappen van de Huisman LEC op een rij

▪ Een volledig elektrisch aangedreven systeem, resulterend in grote positioneringsnauwkeurigheid, minder onderhoud en hoge mate van betrouwbaarheid.
▪ Het geoptimaliseerde energienet vermindert het energieverbruik van de kraan aanzienlijk.
▪ Het in-house ontwikkelde zwenklagersysteem zorgt voor betrouwbare en accurate positionering.
▪ Dankzij het unieke design van de giek is deze niet alleen licht, maar ook stijver. Dit zorgt voor meer stabiliteit en dus minder beweging van het uiteinde van de giek.
▪ De kraan heeft een minimale draaicirkel. Hierdoor kan de dekruimte optimaal benut worden.

Ook interessant: Huisman gaat 2,600mt Leg Encircling Crane leveren aan Yantai CIMC Raffles (video)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven