Algemeen
Airbus concept waterstof blended wing body
Airbus heeft drie concepten gepresenteerd voor het eerste zero-emissie commerciële vliegtuig ter wereld, dat in 2035 in gebruik zou kunnen worden genomen (foto's: Airbus)

Airbus heeft drie concepten gepresenteerd voor het eerste zero-emissie commerciële vliegtuig ter wereld, dat in 2035 in gebruik zou kunnen worden genomen. Elk concept omvat een andere technische benadering van het vliegen zonder uitstoot, waarbij verschillende technologieën en aerodynamische configuraties worden bestudeerd. Hiermee wil Airbus het voortouw nemen bij het afbouwen van fossiele brandstoffen en daarmee bij het ‘decarboniseren’ van de luchtvaartindustrie. Een jaar geleden opende Airbus officieel het E-Aircraft Systems House in Taufkirchen-Ottobrunn (D) als testcentrum voor alternatieve aandrijvingen.

De primaire energiebron is in alle drie de gevallen waterstof, dat volgens het bedrijf bijzonder geschikt is als milieuvriendelijke brandstof en een oplossing zou kunnen zijn voor het bereiken van de overeenkomstige doelstellingen inzake klimaatneutraliteit, niet alleen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook in vele andere sectoren.

Ambitieuze doelstellingen en gedurfde visie

“Dit is een historisch moment voor alle commerciële luchtvaart. Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen in deze belangrijkste transformatie die onze industrie ooit heeft meegemaakt. De concepten die we vandaag presenteren geven de wereld een eerste blik op onze ambitieuze doelstellingen en gedurfde visie om de toekomst van het emissieloze vliegen vorm te geven”, aldus Airbus CEO Guillaume Faury.

Drie verschillende concepten

“Ik ben er vast van overtuigd dat het gebruik van waterstof – zowel als onderdeel van synthetische brandstoffen als ook als belangrijkste energiebron voor commerciële vliegtuigen – het effect van de luchtvaart op het klimaat aanzienlijk kan verminderen”.
De drie concepten, die alle drie de codenaam “ZEROe” dragen, omvatten inhoudelijk verschillende ontwerpconcepten voor het eerste klimaatneutrale en emissievrije verkeersvliegtuig

Intercontinentale vluchten

Allereerst het turbofanontwerp (120-200 passagiers) met een bereik van meer dan 3700 kilometer voor intercontinentale vluchten en een aangepaste gasturbinemotor waarin waterstof wordt verbrand in plaats van fossiele brandstof. De vloeibare waterstof wordt vervoerd in tanks die zich achter het achterste drukschot bevinden.

Turbo-prop

Het tweede concept is een Turboprop ontwerp (tot 100 passagiers) met turboprop in plaats van turbofan motor, ook gebaseerd op waterstofverbranding in aangepaste gasturbinemotoren, en een optimaal bereik van meer dan 1.850 kilometer voor korteafstandsvluchten.

Blended wing body

Het derde en misschien meest innovatieve ontwerp is de ‘blended-wing body’ (tot 200 passagiers) waarbij de vleugels en de romp in elkaar overgaan; het bereik is vergelijkbaar met dat van het turbofan-concept. De bijzonder brede romp biedt verschillende mogelijkheden voor de opslag en distributie van waterstof, evenals verschillende cabine-indelingen.

Krachten bundelen

“Deze concepten zullen ons helpen om intensief te blijven werken aan het ontwerp en de lay-out van ’s werelds eerste klimaatneutrale, emissieloze verkeersvliegtuig en om het tegen 2035 operationeel te maken”, zegt Guillaume Faury. “De omschakeling naar waterstof als primaire energiebron voor deze drie vliegtuigconcepten vereist een doortastend optreden van alle betrokkenen in de gehele luchtvaartsector.

“Door onze krachten te bundelen met overheden en industriepartners kunnen we deze uitdaging aangaan en het gebruik van hernieuwbare energieën en waterstof voor een duurzame toekomst van de luchtvaart uitbreiden”.

Digitalisering

Dit vereist onder meer dat de luchthavens een infrastructuur onderhouden die het vervoer en het bijtanken van waterstof in de reguliere luchthavenactiviteiten mogelijk maakt. Doorslaggevend voor het bereiken van deze ambitieuze doelstellingen is de steun van de overheid, bijvoorbeeld door meer geld voor onderzoek en technologie, de uitbreiding van de digitalisering en mechanismen die het gebruik van duurzame brandstoffen stimuleren en de modernisering van de commerciële vliegtuigvloten, zodat luchtvaartmaatschappijen eerder kunnen stoppen met het gebruik van oudere, minder milieuvriendelijke vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven