Vakboeken nieuws

In Nederland is een groot tekort aan technisch personeel. De Vereniging Contactgroep Leveranciers Pompen (CLP) kent dit probleem en wil een bijdrage leveren aan de oplossing. Daarom hebben de leveranciers van pompen een onafhankelijk studieboek samengesteld. Dit lesmateriaal wordt gratis aan het MBO aangeboden.

Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door de heer Paul de Krom, boegbeeld van het Techniekpact dat op 13 mei jl. werd gesloten door onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, topsectoren, studenten, Rijksoverheid en regionale overheden.

Het boek “I like Pompen” is een onafhankelijke kennisbron over de verschillende soorten pompen en het gebruik ervan. De CLP wil met het boek jongeren interesseren voor het “pompenvak” en hun kennisniveau op technisch gebied verbeteren. Het studieboek wordt gratis aangeboden aan het MBO en is zowel in gedrukte als digitale vorm verkrijgbaar. Hiermee speelt de CLP in op de vraag om initiatieven vanuit het bedrijfsleven te ontplooien om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek.

Vereniging CLP
Vijf jaar geleden besloot een aantal pompenleveranciers een overkoepelende organisatie, de vereniging CLP, op te richten. De CLP is een platform om het interne en externe kennisniveau op het gebied van producten en toepassingen van pompen te verhogen. De pomp is een onmisbare schakel in vrijwel alle maatschappelijke en industriële processen, waaronder de water-, (petro-)chemische en voedings- en genotmiddelenindustrie, branches die wezenlijk bijdragen aan de Nederlandse economie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven