Vakboeken nieuws

Het nieuwe veiligheidscompendium van Pilz vormt voor in de machine- en installatiebouw werkzame personen een oriëntatiehulp omtrent het thema functionele veiligheid en normen. De uitgave van 2012 is een compleet herziene en uitgebreide versie, waarin rekening wordt gehouden met actuele ontwikkelingen.

Vanaf 2012 is de nieuwe Machinerichtlijn ten volle geldig en worden constructeurs en gebruikers van machines voor nieuwe uitdagingen gesteld. Zo vereisen efficiëntere productie- en automatiseringsconcepten steeds intelligentere veiligheidsoplossingen en worden dankzij de innovatieve veilig-heidstechniek pas voor het eerst gereali-seerd.

Elektronica vervangt mechanica
In de nieuw toegevoegde hoofdstukken worden thema’s behandeld zoals mechanica versus elektronica en dynamische versus inflexibele besturings- resp. veiligheidsconcepten. Hiermee komt het compendium tegemoet aan de actuele trends in de branche: enerzijds wordt mechanica onverminderd vervangen door elektronica en anderzijds stijgt de vraag naar flexibele en dynamische concepten in de veiligheidstechniek.

Het compendium is gratis te downloaden

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven