Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe herziene druk Hydrauliek

De zesde herziene druk van het boek Hydrauliek (inclusief CD), van uitgeverij Delta Press, is een onmisbaar naslagwerk voor een ieder die zich met hydrauliek bezighoudt. In deze uitgave is de schematechniek aangepast aan de nieuwste norm, de ISO 1219-1 2007. De bijbehorende CD biedt vernieuwd ondersteunend les- en studiemateriaal op hydrauliekgebied.

Het doel van deze technische leergang is onder meer om de lezer een idee te geven van de toepassingen en werking van hydraulische systemen. Daarnaast is het om de lezer inzicht te geven in het doel en de werking van de belangrijkste componenten en om de lezer schematechniek bij te brengen (functioneel denken).

In deze sterk gewijzigde uitgave zitten uitbreidingen met onderwerpen als pompregelingen (drukregeling, Load-Sensing), proportionele en servohydrauliek. Ook aan conditionering van systemen wordt de nodige aandacht besteed, omdat meer dan 75% van de storingen in hydraulische installaties direct of indirect het gevolg is van een onjuiste of onvoldoende conditionering.

De volgende hydraulische componenten en systemen komen aan bod: algemene hydrauliek, groepsindeling en schematechniek, hydropompen en –motoren, schuiven, drukregelkleppen, smoringen en stroomregelkleppen, terugslag-, balanceer- en remkleppen, conditionering, accumulatoren, pompregelingen, gesloten systeem, inleiding tot proportionaal- en servohydrauliek, manifolds en cartridges, leidingwerk en verbindingen, hydraulische vloeistoffen en tenslotte onderhoud en storingen

De bijbehorende CD bevat interactieve animaties, extra presentaties, de website hydrauliek, instructieve video’s, het verschil tussen de oude en de nieuwe ISO 1219-1 norm, basisschakelingen en toetsvragen.

  • Titel: Hydrauliek – Technische leergang, 104 pagina’s, 6e druk
  • Auteur: Ing. R. van den Brink
  • Uitgever: Uitgeverij Delta Press, Amerongen
  • ISBN 978-90-6674-836-1
  • Prijs: € 28,35 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven