Ga naar hoofdinhoud

Hydraulische systemen – Berekeningen

Deze, namens de FEDA, nieuwe volledig herziene druk van de Technische Leergang ‘Hydraulische systemen – Berekeningen’ (inclusief CD) sluit geheel aan bij de Technische Leergang ‘Hydrauliek’. De CD bevat presentaties, video’s, animaties, rekenopgaven en een rekenprogramma.

In deze derde editie krijgt u een duidelijk inzicht in drukken, opbrengsten, pomp-, motorberekeningen, rendementen, warmte-ontwikkeling, componentkeuze en samenhang van de componenten in het gehele systeem. Daarnaast is dit boek uitgebreid met een hoofdstuk over drukopbouw en warmteontwikkeling bij pompregelingen en bij regelingen met proportionele stuurschuiven.

Er wordt onder meer aandacht besteedt aan: natuurkundige begrippen, berekeningen hydromotoren (rechtlijnig en roterend), berekening hydropompen, basisberekeningen complete systemen, accumulatoren, drukopbouw en warmteontwikkeling bij toepassing van smoringen, stroomregel- en balanceerkleppen, drukopbouw en warmteontwikkeling bij toepassing van pompregelingen, bepalen van de componentgroottes, leidingberekeningen, drukopbouw bij regelingen met proportionele stuurschuiven, hydromotorregelingen en tenslotte nog aan grootheden.

  • Titel: Hydraulische systemen – Berekeningen, 68 pagina’s, 3e druk
  • Auteur: Ing. R. van den Brink
  • Uitgever: Uitgeverij Delta Press, Amerongen
  • ISBN 978-90-6674-834-7
  • Prijs: € 19,50

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven