Ga naar hoofdinhoud

Handboek warmtebeeldtechnologie

Warmtebeeldcamera’s zijn krachtige contactloze instrumenten voor bewaking en diagnostiek ten behoeve van de staat van gebouwen en installaties. Energie-verlies, slechte isolatie, luchtlekkage, vocht en andere problemen worden meteen en duidelijk zichtbaar op een warmtebeeld. Flir Commercial Systems heeft een handboek uitgebracht waarin technologie en toepassing worden uit-gelegd.

Warmtebeeldtechnologie omvat het gebruik van camera’s met speciale sensoren die de thermische energie die een voorwerp uit-straalt, kunnen ‘zien’. Thermische energie, ook wel infraroodenergie genoemd, is licht met een langere golflengte dan het menselijk oog kan detecteren. Het is het deel van het elektromagnetische spectrum dat wij als warmte registreren. Met infraroodlicht kunnen we zichtbaar maken wat we niet met onze ogen kunnen zien.

Warmtebeeldcamera’s produceren beelden van onzichtbaar infraroodlicht. Het warmtebeeld ontstaat op basis van temperatuurverschillen tussen voorwerpen. De camera’s registeren beelden ook in volledige duisternis, bij dichte mist, op grote afstand en door rook.

Handboek
Het ‘Handboek warmtebeeldtechnologie voor gebouwen- en duurzame energie toepassingen’ is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van een warmtebeeldcamera voor gebouwen- en groene/-duurzame energie toepassingen. Het boek legt uit op welke details moet worden gelet wanneer een warmtebeeldinspectie wordt uitgevoerd. Daar-naast worden tips gegeven voor de keuze van de juiste warmtebeeldcamera die op specifieke energie-inspecties van toepassing is.

Geïnteresseerden kunnen een gratis gedrukt exemplaar van het 68 pagina tellende boek aanvragen op de website van Flir. Ook kan een PDF exemplaar worden gedownload en zal FLIR Systems het gedrukte exemplaar toezenden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven