Ga naar hoofdinhoud

Feda presenteert nieuwe technische leergang

Tijdens de vakbeurs Mocon afgelopen week heeft brancheorganisatie Feda het nieuwe boek ‘Technische Leergang Proportionaal Hydrauliek’ gepresenteerd. De eerste exemplaren zijn door Arjan Coppens, voorzitter van de sectie Hydrauliek, overhandigd aan de bedrijven die aan het boek hebben bijgedragen (Parker Hannifin, Bosch Rexroth, Hydropack, Brevini, Eaton en Argo Hytos) en aan auteur Rob van den Brink (rechts op de foto).

In dit vijfde boek uit de Feda-serie Technische Leergangen komen de disciplines hydrauliek en elektronica samen. De Feda-uitgaven zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Delta Press. Het bestellen van deze Technische Leergangen verloopt dan ook via deze uitgeverij.

Mede door de ontwikkelingen in de elektronica en besturingstechniek gebeurt de aansturing van installaties en systemen steeds meer via elektronica, PLC, industriële computersystemen en elektrische joysticks.

Voor de hydraulische aandrijftechniek betekende dat vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw een ontwikkeling van ‘zwart-wit’-hydrauliek (waarbij een elektrisch gestuurde klep óf open óf dicht staat) naar de huidige proportionele hydrauliek. Hierbij wordt een klep vanuit de besturing elektrisch aangestuurd, waarbij de uitgaande hydraulische grootheden: (druk en volumestroom) traploos worden geregeld. Weliswaar bestond de servohydrauliek toen ook al maar met de huidige proportionele hydrauliek is het gat tussen ‘zwart-wit’-hydrauliek en servohydrauliek volledig gedicht.

Met dit boek zijn de proportionele hydraulische aandrijvingen in de praktijk beter te begrijpen en is men in staat betere systemen te ontwerpen, storingen te lokaliseren en op te lossen. Deze Technische Leergang bevat een DVD met presentaties van alle afbeeldingen uit het boek, extra (foto)informatie, animaties en video’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven