Ga naar hoofdinhoud

Explosieveiligheid in 100 vragen

D&F brengt, in samenwerking met uitgeverij Kluwer, het boekje ‘Explosieveiligheid in 100 vragen’ uit. De ongecontroleerde gevolgen van vuur en druk, de aanwezigheid van giftige reactieve producten en het verbruik van zuurstof in de omgevingslucht die werknemers inademen brengen de veiligheid en gezondheid van werknemers in gevaar.

Op grond van de Arbeidsomstandighedenwet is iedere werkgever verantwoordelijk voor arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen waar mogelijk explosiegevaar kan voorkomen. Per 1 juli 2006 moeten alle arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen volledig voldoen aan de ATEX 137 Richtlijn. ‘Explosieveiligheid in 100 vragen’ geeft de lezer een indruk van wat hij kan doen om explosiegevaar te voorkomen en de gezondheid van werknemers te beschermen.

De auteurs, Gerd-Jan Frijters, Jacko Scholten en Arthur Rooze, zijn allen werkzaam bij D&F Consulting. Met Explosieveiligheid in 100 vragen krijgt u uitleg rondom de ATEX –regelgeving, inzicht in de gevarenbronnen en explosiegrenzen, een overzicht van de beschikbare beschermingswijzen en een stappenplan dat gevolgd moet worden bij het werken in explosiegevaarlijke gebieden.

  • Titel: Explosieveiligheid in 100 vragen
  • Auteurs: Gerd-Jan Frijters, Jacko Scholten en Arthur Rooze
  • Uitgever: Kluwer
  • ISBN: 9789013045093
  • Prijs: € 28,00

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven