Ga naar hoofdinhoud

AutoCAD2011 leerboek en naslagwerk

TEC/CADCollege heeft onlangs haar nieuwste jaargang van de serie ‘AutoCAD, Computer Ondersteunend Ontwerpen’ uitgegeven. Dit jaar zijn aanvullingen opgenomen in het boek die betrekking hebben op de nieuwe mogelijkheden van AutoCAD 2011, zoals het surface modelleren en AutoCAD & VB.NET.

De nieuwe functies van de laatste versies van het tekenprogramma AutoCAD komen uitgebreid aan bod. De laatste verbeteringen betreffen vooral de interface die duidelijker is gemaakt met het lint (Ribbon) in plaats van de werkbalken. Verder komt ook het parametrisch tekenen en het surface modelleren aan bod. Ook niet onbelangrijk is het aanpassen van AutoCAD met VN.NET. Bovendien is de verbeterde werkwijze voor de schaal van de tekening verweven door het hele boek en handige hulpmiddelen zoals de actierecorder en de navigatiekubus zijn beschreven.

Beginners en gevorderden
De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2010 en 2011 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers snel op weg zijn in de nieuwe versie. De auteur van AutoCAD 2011 heeft bewust gekozen voor een duidelijke scheiding tussen de informatie voor beginnende CAD-tekenaars en gevorderde gebruikers. Beginners krijgen zo de kans stap voor stap de basiskennis en –kunde van het CAD-tekenen te leren zonder dat zij worden overspoeld door ingewikkelde details.

Ook voor ervaren gebruikers in CAD-tekenen bevat AutoCAD 2011 veel achtergrondinformatie en is met recht een compleet naslagwerk te noemen. Daarnaast krijgen gevorderde technisch tekenaars ook de kans om bij te leren. Naast basisinformatie, zoals de nieuwe interface, dynamische blokken en toolpalettes, kunnen zij specialistische zaken waaronder Sheetsets en fotorealistisch renderen leren.

Online support
Bijzonder aan opleidingsinstituut TEC/ CADCollege is de online support die het de gebruikers van haar AutoCAD- en Inventorboeken biedt. Online zijn er tientallen instructiefilmpjes te zien die oefeningen uit het boek demonstreren. Verder zijn er duizenden symbolen gratis te downloaden en kan de gebruiker de opgedane kennis toetsen via de CADCollege Tools.

  • Titel: AutoCAD 2011, Computer Ondersteund Ontwerpen, 1824 pagina’s
  • Auteur: ir. R. Boeklagen
  • Uitgever: TEC/CAD College, Nijmegen
  • ISBN: 978-90-72487-67-4
  • Prijs: € 59,50

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven