Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe PS2000 Power supplies met EtherCAT integratie

Foto: Beckhoff

De voedingen met EtherCAT-interface combineren de krachtige voedingen van Beckhoff met de snelle communicatiestandaard EtherCAT. Uitgebreide meet- en interne apparaatgegevens kunnen direct door de besturing worden verwerkt door de integratie van EtherCAT-technologie. Dit maakt directe invloed op het apparaat mogelijk via toegang op afstand en bewaking van zowel het DC-uitgangsbereik als het AC-ingangsbereik. Interne parameterwaarden van het apparaat, statusbits en foutmeldingen kunnen eenvoudig en gemakkelijk worden uitgelezen, geconfigureerd en gereset via de TwinCAT automatiseringssoftware.

De voedingen zijn 1-fasige apparaten met een geïntegreerd EtherCAT-communicatieniveau en geschikt voor toepassingen met een uitgangsspanning van 24 V of 48 V. Hun hoge efficiëntie tot 96,3% wordt bereikt door de optimale lay-out van de elektronica.Voor de 24V-reeks zijn de voedingen verkrijgbaar in een 10 A- en 20 A-variant met een uitgangsvermogen van respectievelijk 240 W en 480 W.Voor het 48 V-bereik is een 10 A-variant met 480 W beschikbaar. Naast beperking van de inschakelstroom en actieve harmonische correctie (PFC, power factor correction) bieden de voedingen een breed ingangsbereik dat geschikt is voor wereldwijd gebruik aan de ingangszijde. De uitgang werkt volgens de UI-karakteristiek en schakelt over naar de veilige hikmodus in geval van overbelasting/kortsluiting. Een extra vermogensfunctie met een piekvermogen van 120% is permanent beschikbaar voor de units in de PS2000-serie. Het piekvermogen vergemakkelijkt ook het veilig en nauwkeurig uitschakelen van stroomonderbrekers.

Transparante netwerk- en fabrieksbewaking

De EtherCAT-interface biedt rechtstreeks in TwinCAT toegang tot interne apparaatparameters, met name meetgegevens.Een aantal belangrijke bedrijfsparameters, waaronder uitgangsstroom en uitgangsspanning, worden online overgedragen en met regelmatige tussenpozen bijgewerkt.Dit biedt niet alleen een transparant inzicht in de installatie, maar vergemakkelijkt ook de daaruit voortvloeiende implementatie van een automatische detectiefunctie om vast te stellen wanneer bepaalde belastingen zijn toegevoegd, samen met andere relevante informatie.Naast de vooraf ingestelde gegevens kunnen er nog meer spannings-, stroom- en temperatuurgegevens aan de bewakingslijst worden toegevoegd om factoren zoals warmteontwikkeling in het apparaat te dekken.Er wordt ook basisinformatie over de installatie verzameld, zoals het aantal keren dat deze is ingeschakeld of de bedrijfsuren.

De voedingen bieden ook de optie voor 1-fasige netbewaking. De ingangsspanning wordt gebruikt om fluctuaties, onder- en overspanningen en dips en dropouts te detecteren. Een speciale functie is de detectie van ingangstransiënten, d.w.z. hoge, energierijke spanningspieken in het systeem.

De EtherCAT-interface biedt ook een hoge mate van gebruiksgemak op het gebied van veiligheid. Foutmeldingen, waarschuwingen en statusinformatie worden rechtstreeks naar de besturing verzonden.De bedrijfstoestand van de installatie kan optimaal worden geanalyseerd en fouten kunnen in een vroeg stadium worden opgespoord.Dankzij waarschuwingsdrempels die in de besturing kunnen worden ingesteld – bijvoorbeeld voor overstroom – kunnen de voorwaarden voor overeenkomstige meldingen specifiek voor de toepassing worden gedefinieerd en kan de voeding worden aangepast aan individuele vereisten.Het is ook mogelijk om de voedingen op afstand via EtherCAT te schakelen om installatieonderdelen gericht uit te schakelen bij een shutdown van de installatie of bij een storing.De status van de uitgangsspanning kan niet alleen worden gevolgd via de EtherCAT-gegevens, maar kan ook worden weergegeven via de DC OK LED aan de voorkant van de behuizing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven