Ga naar hoofdinhoud

Alles-in-één motion control systeem

JVL Industri Elektronik A/S, een Deense ontwerper en fabrikant van motion control systemen, heeft onlangs een nieuwe reeks ‘captive rod’-actuatoren toegevoegd aan zijn elektrische lineaire actuatoren uit de MIL-serie. De MIL17x/23x kogelomloopspindelactuatoren zijn zijn een alles-in-één lineaire positioneringsoplossing.

De ne nieuwe motion control systemen zijn gebaseerd op JVL’s NEMA-17 en -23 frame ServoStep™ geïntegreerde motoren, die lineaire snelheden tot 125 mm/sec bieden, slaglengtes van 12,7 tot 127 mm, stuwkracht tot 2200N en lineaire nauwkeurigheid tot 0,05 mm. Met gerolde kogelomloopspindelmechanismen en een niet-roterende geleidingsstang in een gesloten steunbehuizing – of als externe moerversies zonder steunbehuizing voor lage axiale belastingen – zijn de actuatoren in een naadloos, koppelingsvrij ontwerp in de geïntegreerde motor ingebouwd.

Hierdoor ontstaat een compacte lineaire positioneringsoplossing, compleet met precisiemotor, feedback-encoder, aandrijfelektronica en bewegings- en machinebesturingselektronica met optionele CAN-bus of Ethernet-communicatie. Naast de besturingsconfiguratie is er een ruime keuze aan spindel-/gerolde kogelomloopspindels en optionele precisie-kogelomloopspindels beschikbaar.

De complete MIL lineaire actuatorserie omvat NEMA 17, 23 en 34 frame ServoStep™ geïntegreerde motoren met versterkte lineaire lagermechanica voor hogere axiale belastingen, evenals lagervrije, externe moerversies voor toepassingen met kleine radiale belastingen. De flexibiliteit die in de MIL-serie is ingebouwd, omvat gerolde kogelomloopspindels of spindelmechanismen met plastic moeren in verschillende spoed- en nauwkeurigheidsgraden met optionele voorzieningen voor remmen, IP65/67-bescherming en meer.

Via het assortiment is er ook de mogelijkheid om aangepaste varianten met slaglengte te bestellen en een hogere positioneringsnauwkeurigheid met precisiekogelomloopspindels. JVL’s ServoStep geïntegreerde stappenmotoren combineren een microstappenmotor en aandrijving met bewegingsbediening. Aan de aandrijfzijde wordt gesloten-luswerking bereikt met behulp van een integrale feedback-encoder, wat resulteert in een hoger koppel, snellere acceleratie, blokkeervrije werking en stillere prestaties vergeleken met traditionele open-lus stappenmotorsystemen.

Geïntegreerde motoren bieden voordelen door minder bedrading en bieden ook een veel betere bescherming tegen elektrische ruis tegen traditionele in een kast gemonteerde aandrijvingen waarbij lange kabeltrajecten problemen kunnen veroorzaken tussen de controller en de aandrijving/motor. Elke ServoStep bevat een ingebouwde RS485-communicatiepoort en programmeerbare ePLC™ met een optionele CANopen-interface.

Elke module heeft acht individueel configureerbare I/O-punten voor digitale in-/uitgangen of als analoge ingangen die kunnen worden toegewezen als lokale/externe I/O’s voor een centrale PLC, of voor machinebesturing met de ePLC™ in standalone toepassingen. Een ruime keuze aan optionele Ethernet-protocollen omvat Profinet, EtherNet/IP, SERCOS, EtherCAT, Powerlink of Modbus TCP/UDP. Een variant kan een Ethernet-switch bevatten waarbij elk protocol in de controller is ingebouwd en kan worden geselecteerd door simpelweg de firmware te wijzigen, wat gratis is. Andere opties zijn onder meer absolute multiturn-encoders en STO (Safe Torque Off, SIL3).

Het Britse distributiepartnerschap van Mclennan met JVL strekt zich al meerdere jaren uit met een complete service, van individuele productselectie en toepassingsadvies tot systeemintegratie, waarbij gebruik wordt gemaakt van het complete assortiment producten en systemen van de Deense fabrikant van bewegingsbesturingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven