Ga naar hoofdinhoud

Phoenix Contact Groep neemt iS5 Communications over

iS5 Communications is gespecialiseerd in diensten en oplossingen voor kritieke infrastructuurnetwerken

De Phoenix Contact Group heeft de Canadese onderneming iS5 Communications Inc. in Mississauga, Ontario, overgenomen. De leverancier van industriële netwerkproducten is gespecialiseerd in diensten en oplossingen voor kritieke infrastructuurnetwerken.

iS5 Communications is opgericht in 2012 en heeft momenteel meer dan 40 mensen in dienst die gespecialiseerd zijn in het samenbrengen van IIoT en IT en expertise inbrengen in engineering. Al in 2018 investeerde Phoenix Contact via zijn durfkapitaalbedrijf Phoenix Contact Innovation Ventures in het bedrijf als onderdeel van de toenmalige financieringsronde. Hierop voortbouwend zijn reeds productontwikkeling en gezamenlijke verkoopactiviteiten gestart, mede door de deelneming van Phoenix Contact USA Inc.

Cybersecurity en data-analyse

Martin Müller, Vice President van Phoenix Contact: “De knowhow van iS5 Communications Inc. stelt Phoenix Contact in staat een leidende positie in te nemen in de markt voor kritieke infrastructuurnetwerken en samen de activiteiten verder uit te breiden”. Met name cybersecurity en data-analyse nemen hier een steeds strategischer plaats in.

Product- en technologieontwikkeling

“We zijn blij dat we met de Phoenix Contact Group een sterke wereldspeler aan onze zijde hebben om onze activiteiten verder uit te breiden. De bestaande samenwerking in product- en technologieontwikkeling zal door de overname verder groeien,” zegt Pino Porciello, Chief Executive Officer bij iS5 Communications Inc.

Ook interessant: PLCnext is eerste industriële besturing met certificering cybersecurity

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven