Ga naar hoofdinhoud

Wisseling van de wacht aan KTR top

De nieuwe CEO van de KTR-groep, Andreas Nauen, heeft veel ervaring opgedaan als manager in de energiesector (foto: KTR)

Per 1 juni aanstaande wordt Andreas Nauen de nieuwe CEO van de KTR-groep. Hij volgt daarmee Josef Gerstner op, die zich na negen jaar aan de KTR-top terugtrekt, maar actief blijft als adviseur bij de onderneming.

Met Dipl.-Wirt.-Ing. Andreas Nauen (51) neemt KTR een ervaren manager aan en is tevens een bewezen expert in de (wind)energiesector. Na zijn studie werktuigbouwkunde begon Nauen zijn carrière in 1991 in de energiesector van Siemens, waar hij werkte als projectmanager op het gebied van gas- en stoomturbines. Daarna vond hij een functie in de verkoop voor fossiele energiecentrales in India, vanaf 1997 voor de Europese markt. Van 2002 tot 2004 was hij in de Power Generation Group van Siemens verantwoordelijk voor de strategie en communicatie. Na de overname van de Deense windturbinefabrikant Bonus Energy A/S in 2004 bouwde hij de windenergie-activiteiten van het bedrijf als CEO van Siemens Wind Power A/S verder uit. In 2010 werd Nauen CEO van Senvion GmbH, waar hij deze functie bekleedde tot januari 2016. “KTR is goed voorbereid en klaar voor de volgende grote stappen”, zegt Nauen. “Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol. Maar met name om aan de slag te gaan met het gehele KTR team, om de positieve ontwikkelingen van dit traditionele bedrijf verder door te zetten.”

KTR_image_Josef_GerstnerOnder leiding van Prof. Dr. Josef Gerstner (67) heeft KTR een succesvolle ontwikkeling gehad. Onder meer door herstructurering van de onderneming, de voortdurende expansie op het hoofdkantoor in Rheine, uitbreiding van het productportfolio en de ontwikkeling van KTR locaties in India en recent in China als nieuwe productie en logistiek centrum voor Oost- en Zuidoost-Azië. Gerstner blijft bij KTR betrokken in een adviserende rol. Bovendien zal hij doorgaan met zijn taken op bestuursniveau bij de VDMA, VDMA NRW en het Verband Münsterländische Metallindustrieller.

KTR telt tegenwoordig zo’n 1.100 medewerkers, waarvan 410 op de hoofdlocatie in Rheine. In Nederland heeft KTR een eigen vestiging in Hengelo.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven