Ga naar hoofdinhoud

Wilo uitgeroepen tot Fabriek van het jaar 2022 door digitale transformatie

Wilo's slimme fabriek op het hoofdkantoor van het bedrijf in Dortmund is uitgeroepen tot "Fabriek van het jaar 2022" (foto: Wilo)

Wilo’s slimme fabriek op het hoofdkantoor van het bedrijf in Dortmund is uitgeroepen tot “Fabriek van het jaar 2022”. De technologiemultinational won één van Europa’s meest prestigieuze industriële prijzen in de rubriek “Outstanding Transformation: Digitalisation”. Volgens de jury zet de nieuwe fabriek in Dortmund de standaard op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. De jury erkende onder meer ook de waterstofstrategie van het bedrijf.

De “Factory of the Year”-verkiezing wordt sinds 1992 gehouden. Sindsdien namen zo’n 2000 bedrijven deel aan de benchmark, aldus AT Kearney. De winnaars worden eerst gepresenteerd in het novembernummer van het vakblad “Production” en vervolgens worden de prijzen officieel uitgereikt op de “Factory of the Year”-conferentie in maart 2023. Wilo nam voor het eerst deel aan de wedstrijd en streed met de Slimme fabriek in Dortmund om de titel.

Digitale transformatie

“Digitale transformatie biedt een schat aan nieuwe kansen”, zegt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Group. “Ik ben dan ook bijzonder verheugd met deze prijs. Dat wij als digitale pionier in deze rubriek zijn bekroond, getuigt van onze ambitie en ons zelfbeeld om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van onze tijd.”

Volgens de jury zet de nieuwe fabriek in Dortmund de standaard op het gebied van digitalisering en duurzaamheid (foto: Wilo)

Fabriek van het jaar 2022

Met deze prijs erkennen de organisatoren AT Kearney en SV Veranstaltungen in het bijzonder de gebruikte digitaliseringsoplossingen die de efficiëntie van de nieuwe productie in zeer korte tijd aanzienlijk verhoogden. “In onze productie in Dortmund streven we naar volledige digitalisering. Van individuele processen via de fabriek tot waarde-stromen tussen fabrieken”, zegt Georg Weber, Chief Technology Officer van de Wilo Group. “Daarom zijn we bijzonder trots dat we in precies deze rubriek konden winnen. De prijs is een geweldige teamprestatie van alle betrokkenen bij de Smart Factory-gebieden.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven