Ga naar hoofdinhoud

Wilopark in Dortmund is vooral duurzaam en digitaal

Met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is het energieverbruik verminderd met bijna 40 procent (foto's: Wilo)

De Wilo Groep heeft het nieuw gebouwde hoofdkantoor Wilopark in Dortmund feestelijk geopend. Meer dan 1.500 hooggeplaatste, internationale gasten uit bedrijfsleven en politiek namen samen met Wilo medewerkers deel aan het digitale evenement. Het Wilopark is met een oppervlakte van bijna 200.000 vierkante meter en een investering van ca. 300 miljoen euro één van de grootste industriële bouwprojecten van Duitsland.

Tijdens de happening lichtte Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep, toe waarom de opening van het Wilopark in Dortmund een mijlpaal in de geschiedenis van Wilo betekent: “De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Wilo is met een investering ter grootte van ongeveer 300 miljoen euro niet alleen het grootste project in de geschiedenis van onze onderneming, maar ook een van de grootste industriële bouwprojecten van Noordrijn-Westfalen en zelfs van Duitsland”.

Industrie 4.0 – klimaatneutrale productie

Met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is het energieverbruik verminderd met bijna 40 procent. Tegelijkertijd wordt de CO2-uitstoot verlaagd met 3.500 ton per jaar. Dit komt overeen met een hoeveelheid CO2 die 280.000 bomen kunnen opnemen.

Het Wilopark is daarmee een klimaatneutrale omgeving. Het bedrijf wil dat voor 2025 op alle belangrijke productievestigingen van Wilo bereiken.

Innovatieve pompen

Op een oppervlakte van bijna 200.000 m2 komen de ultramoderne Smart Factory,  de kantooromgeving ‘Pioneer Cube’, een klantenservicecentrum en de productontwikkeling samen.

Wilo Wilopark
Ook Wilo medewerkers namen deel aan het digitale evenement

Bondskanselier Dr. Angela Merkel feliciteerde het bedrijf met de opening van het Wilopark. Bij deze gelegenheid benadrukte zij, dat de Wilo Groep met zijn innovatieve pompen en pompsystemen in economisch en ecologisch opzicht overtuigt. Eerder dit jaar verdiende het bedrijf bijvoorbeeld al de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021.

Ook de minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen Armin Laschet, Prof. Andreas Pinkwart, Noordrijn-Westfaalse minister voor economie, innovatie, digitalisering en energie, en Karl-Josef Laumann, Noordrijn-Westfaalse minister voor arbeid, gezondheid en sociale zaken, feliciteerden de Wilo Groep met de feestelijke ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven