Ga naar hoofdinhoud

WEG neemt resterend aandeel MVISIA over

WEG neemt resterend aandeel MVISIA over (foto: MVISIA)

WEG kondigt een overeenkomst aan voor de overname van het resterende aandeel van MVISIA Desenvolvimentos Inovadores S.A., een bedrijf gespecialiseerd in Artificial Intelligence oplossingen toegepast op machine vision toepassingen.

De overname is onderdeel van de digitale groeistrategie van WEG. Sinds 2020 vertrouwt het bedrijf op MVISIA-technologie om te voldoen aan de vraag naar Industrie 4.0 in machine vision-toepassingen. Volgens Carlos José Bastos Grillo, Managing Director van WEG Digital & Systems Business Unit, is deze beweging in lijn met de toenemende automatisering van industriële systemen die convergeren naar de toepassing van digitalisering, connectiviteit en kunstmatige intelligentie in de zoektocht naar efficiëntieverbeteringen en rationeel gebruik van middelen.

Machine learning

“We hebben MVISIA gekocht om te blijven investeren in de bewaking, detectie en het beheer van industriële processen door middel van kunstmatige vision-algoritmen en kunstmatige intelligentie (Machine Learning). We houden het hele team bij ons, inclusief de oprichters, die gedurende deze hele periode belangrijke partners waren in deze technologische fusie. Met de oprichting in augustus 2022 van de Business Unit gericht op Industrial Systems, zal deze convergentie tussen digitalisering en automatisering nog noodzakelijker worden in WEG’s portfolio van producten en oplossingen”, garandeert Grillo.

Braziliaanse trots

MVISIA werd in 2012 opgericht in het Centrum voor Innovatie, Ondernemerschap en Technologie van de Universiteit van São Paulo (USP). Het is een van de belangrijkste nationale bedrijven op het gebied van Computer Vision voor de Industrie, met eigen software en vision-systemen. Het heeft een sterke knowhow in ingebouwde verwerkingstoepassingen en machine learning-algoritmen voor video’s en beelden, met integratie in MES-systemen die in de industrie worden gebruikt, alsook via cloudverwerking via mobiele apparaten of geïntegreerd met het WEGnology open platform. In april van dit jaar heeft MVISIA in São Paulo, Brazilië, een nieuwe fabriek geopend voor de productie en het testen van camera’s met kunstmatige beeldverwerking.

Ook interessant: WEG Nederland gaat voor duurzame groei

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven