Ga naar hoofdinhoud

Turck passeert 500 miljoen euro grens

Het eerste resultaat van de samenwerking tussen Turck en Bihl+Wiedemann is een hybride veiligheids-/standaard I/O-module voor Profinet/Profisafe (foto: Turck).

Automatiseringsspecialist Turck uit Mülheim an der Ruhr verwacht op het einde van het boekjaar 2015 een geconsolideerde groepsomzet van ongeveer 500 miljoen euro te hebben bereikt. De geconsolideerde groei van de groep bedraagt 14 % meer in vergelijking met het voorgaande jaar. Gecorrigeerd voor valuta-effecten komt dit overeen met een stijging van ongeveer zes procent. De groep zal de in 2014 uitgesproken ambitieuze groeidoelstelling van tenminste vijf procent dit jaar overtreffen, zei directeur Christian Wolf op de jaarlijkse persconferentie van het familiebedrijf, die gisteren in Keulen plaatsvond.

Het aantal werknemers wereldwijd is toegenomen van 3500 tot 4000. De stijging is te danken aan het feit dat Turck nu een eigen fabriek in Mexico heeft geopend en de medewerkers van de voormalige uitbestede productie in Saltillo overnam.

Ook dit jaar heeft Turck weer geïnvesteerd in de toekomst; in Mexico alleen al werd ongeveer 10 miljoen euro gespendeerd voor nieuwe productie-installaties. Met fabrieken in Duitsland, de VS, China en in Mexico kan de onderneming flexibel inspelen op de eisen van de markten wereldwijd en de behoeften van de klant.

Turck mikt op ASEAN-landen

In het kader van zijn strategie van internationalisering in 2020 vertrouwt Turck op regionale aanwezigheid en globale deskundigheid voor het bieden van oplossingen. Dit zal worden bereikt door een sterke focus en investeringen in Zuid-Oost Azië (ASEAN-landen).

Dit gebeurt onder andere door uitbreiding van de dochteronderneming in Singapore tot regionaal hoofdkantoor voor de ASEAN-landen en door de geplande oprichting van nieuwe dochterondernemingen in Maleisië en Thailand. Bovendien moet in Azië een volwaardige productievestiging worden gebouwd. Voor 2016 rekent de onderneming, ondanks de nog steeds onzekere economische omstandigheden, op een groei van tenminste 5%.

Samenwerking met Bihl+Wiedemann

Tijdens de persconferentie presenteerde Turck een hybride I/O-module waarin veiligheids- en standaard-I/O op één blok zijn samengebraht. De module voor functionele veilige automatisering technologie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Bihl+Wiedemann. Deze firma (in Nederland vertegenwoordigd door Cematic-Electric) is vooral bekend als fabrikant van modules voor AS-Interface, maar is ook gespecialiseerd in veiligheidstechnologie.

Door de samenwerking kan Turck nu volledig uitontwikkelde veiligheidsproducten op de markt brengen en tot een snelle ‘time to market’ voor verdere ontwikkelingen in de veiligheidsportfolio komen. Door de samenwerking met Bihl+Wiedemann kan Turck uit één hand I/O-oplossingen voor veiligheidsrelevante toepassingen aanbieden.

Met de samenwerking bundelen beide bedrijven hun kerncompetenties: Turck combineert zijn expertise met op het gebied van sensoren en IP67 I/O-modules met de deskundigheid op het gebied van machineveiligheid van Bihl+Wiedemann. Met name de ontwikkeling van software en de toelating van veiligheidsoplossingen vergen veel kennis en ervaring op dit gebied.

Het eerste resultaat van de samenwerking is een hybride veiligheids-/standaard I/O-module voor Profinet/Profisafe TBPN. Bihl+Wiedemann levert hiervoor de elektronica voor de veilige in- en uitgangen en de bijbehorende veiligheidssoftware. Turck combineert deze op zijn moederbord met standaard- en IO-Link poorten tot een multifunctionele, robuuste veiligheidsstandaardmodule die voldoet aan IP65/67/69K.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven