Ga naar hoofdinhoud

T-Systems en AWS bundelen 5G en Edge oplossingen

T-Systems en AWS werken samen in een framework van een snel 5G Campus Netwerk, edge cloud en digitale oplossingen voor de industrie. (ill.: T-Systems)

T-Systems en AWS (Amazon Web Services) lanceren een framework van een snel 5G Campus Netwerk, edge cloud en digitale oplossingen voor de industrie. AWS levert de on-premise en edge-cloud, waaronder AWS Outposts. T-Systems verzorgt de digitale oplossingen, full service migratie en connectiviteit. Het framework met 5G en Edge is met name waardevol wanneer data door lokale of dataprivacy-beperkingen op locatie moeten blijven of wanneer enorme hoeveelheden data voor lokale systemen real-time verwerkt moeten worden.

Het Campus Edge Framework combineert connectivity oplossingen zoals 5G Campus netwerken, edge computing-services en een scala aan digitale services en oplossingen. T-Systems adviseert klanten bij het ontwikkelen van een digitale campusstrategie en ondersteunt bij de installatie en integratie van de nieuwe en bestaande IT- en OT-systemen.

5G en Edge

Edge computing biedt een oplossing voor klanten die (extreem) snelle gegevensanalyse nodig hebben om hun processen slimmer en efficiënter te maken. Dit vereist namelijk een lage vertraging (latency) tot cloudservices. Dit geldt bijvoorbeeld voor real-time detectie van afwijkingen in de productie via sensoren en computer vision. Maar ook voor het flexibel kunnen opstellen van geavanceerde medische apparatuur, real-time diagnostiek via 5G-netwerken of een efficiëntere verwerking van bagage en containers in havens en luchthavens.

Ook voor service en onderhoud van complexe machines kan onderhoudspersoneel met AR-brillen, verbonden via 5G en edge computing, beter begeleid worden door experts op afstand of via kunstmatige intelligentie. Een andere use-case is inspectie en beveiliging van fabrieksterreinen: drones die met een computer vision framework afwijkende voorwerpen of bewegingen herkennen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven