Ga naar hoofdinhoud

Strategisch partnerschap Rittal en IBM

Het leveringsprogramma van Rittal omvat systeemcomponenten voor IT-systemen op maat (foto: Rittal).

Rittal en IBM Resiliency Services zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Rittal is nu een van de voorkeurspartners en -leveranciers van IBM voor de ontwikkeling van projecten voor computerruimten. Het partnerschap omvat alle infrastructuursystemen die voor het bouwen van een computerruimte nodig zijn en geldt in alle Europese landen, in het Midden-Oosten en in Afrika. Als OEM-Partner leverde Rittal al ruim 170.000 IT-racks aan IBM.

Door de ondertekening van de Strategic Partnership Alliance behoort Rittal tot de geselecteerde partners waarmee IBM Resiliency Services bij de planning, bouw, exploitatie en onderhoud van computerruimten regelmatig samenwerkt. IBM zal de IT-infrastructuurcomponenten van Rittal (racks, klimatiseringssystemen, bewakingsystemen, beveiligingsoplossingen, services en de RiMatrix S gestandaardiseerde computerruimte) vaker in projecten voor computerruimten aanbieden en toepassen.

Synergie uit partnerschap

De synergie moet ontstaan uit de bestaande, deels aanvullende klantenkringen en samen optreden. IBM heeft een sterke positie in de bank- en verzekeringswereld, terwijl Rittal optimale toegang heeft tot klanten in de industrie.

IBM Resiliency Services voert bij zijn klanten onder andere professionele audits van IT- en computerruimten uit en stelt de eisen voor geoptimaliseerde systemen met betrekking tot ruimtegebruik, opbouw, energie-efficiëntie, beschikbaarheid en performance vast. Tot het productassortiment van IBM behoren servers, besturingssystemen, software en IT-services.

Met IT-infrastructuurcomponenten van Rittal worden individuele en schaalbare totaalsystemen ontwikkeld die aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen. De samenwerking heeft als voordeel dat elke onderneming zich op zijn kerntaken kan concentreren en beide ondernemingen samen als sterke partner kunnen optreden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven