Ga naar hoofdinhoud

Semikron Danfoss gaat SiC halfgeleiders voor Dana-omvormers leveren

De elektrificatie van mobiele machines gaat hard. Hier een elektromotor en omvormer van Dana op de Bauma 2022 (foto: Paul Quaedvlieg)

Semikron Danfoss gaat een overeenkomst voor lange termijn aan met Dana, een belangrijke Tier 1-fabrikant van aandrijvingen voor voertuigen en mobiele machines. De overeenkomst betreft de levering van silicium-carbide halfgeleiders voor gebruik in de Dana TM4 siliciumcarbide omvormers.

Semikron Danfoss helpt de Tier 1 OEM Dana te voorzien van Silicon Carbide (SiC) halfgeleiders op lange termijn. De nieuwe overeenkomst geeft Dana een sterk strategisch voordeel om hun klanten te ondersteunen met innovatieve, efficiënte en krachtige aandrijf-oplossingen.

Het eMPack platform van Semikron Danfoss is geoptimaliseerd voor siliciumcarbide (SiC) technologie en de volledig gesinterde ‘Direct Pressed Die’ (DPD) technologie. Deze technologie maakt uiterst compacte, schaalbare en betrouwbare omvormers mogelijk. Het was tevens een van de cruciale factoren die de deal tussen Dana en Semikron Danfoss beklonken.

Toekomstige omvormerplatforms

“Semikron Danfoss is er trots op door Dana te zijn geselecteerd om op SiC gebaseerde eMPack tractiemodules met hoge prestaties te leveren voor hun toekomstige omvormerplatforms. Ons modulaire ontwerp, dat SiC-apparaten van meerdere chipbronnen kan gebruiken, is het ideale moduleplatform voor Dana’s brede omvormerportefeuille”, zei Siegbert Haumann, Senior Vice President, Semikron Danfoss Automotive Division.

De ‘Direct Pressed Die’ (DPD) technologie maakt uiterst compacte, schaalbare en betrouwbare omvormers mogelijk (foto: Danfoss Semikron)

De siliciumcarbide inverters van Dana zijn bedoeld voor gebruik in lichte, commerciële en off-highway voertuigen. Ze maken een hogere systeemefficiëntie en vermogensdichtheid mogelijk in een compacte verpakking voor midden- en hoogspanningsomvormers. Deze omvormers zorgen voor een groter bereik.

Strategisch voordeel

“Deze leveringsovereenkomst op lange termijn met Semikron Danfoss geeft ons een sterk strategisch voordeel. We kunnen hiermee het gebruik van silicium-carbidetechnologie uitbreiden en onze klanten ondersteunen met innovatieve, efficiënte en krachtige aandrijfoplossingen,” zei Christophe Dominiak, cto bij Dana Incorporated.

E-Mobility-markt versnelt

“Dit is een sterke relatie tussen Dana en Semikron Danfoss. De e-Mobility-markt versnelt in een duizelingwekkend tempo. In combinatie met een belangrijke technologieverschuiving van silicium naar siliciumcarbide creëert dit een uiterst dynamische marktomgeving waarin nauwe communicatie en snelle besluitvorming essentieel zijn. Dit gebeurt het best in een nauwe samenwerking tussen twee sterke partners”, aldus Claus Petersen, CEO van Semikron Danfoss.

De e-Mobility-markt zal de komende jaren een van de snelst groeiende markten voor vermogenshalfgeleiders blijven. Volgens business intelligence en strategie onderzoeksbureau BIS Research zal het aantal hybride en elektrische voertuigen blijven groeien met 23% per jaar tot 2029.

Ander interessant nieuws: Nieuwe heavy-duty aandrijflijn Dana voor mobiele kranen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven