Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe heavy-duty aandrijflijn Dana voor mobiele kranen

De Spicer 246 stuuras voor heavy-duty toepassingen en de Spicer C3300 externe koppelomvormer worden aangeboden als onderdeel van een complete aandrijflijnoplossing voor terreinkranen (foto: Dana)

Dana Incorporated introduceert een nieuwe aandrijflijn geschikt voor ruwterreinkranen met hefvermogens van 83 tot 110 ton en terminaltrekkers. De Spicer 246 stuuras voor heavy-duty toepassingen en de Spicer C3300 externe koppelomvormer worden aangeboden als onderdeel van een complete aandrijflijnoplossing voor terreinkranen.

Dana’s nieuwe heavy-duty Spicer 246 stuuras heeft een monolithisch as-ontwerp en afdichtingen met een hoge dichtheid die uitzonderlijke prestaties leveren onder de zwaarste omstandigheden. De stuurgeometrie is geoptimaliseerd om slip tot een minimum te beperken, terwijl het ontwerp met een enkelvoudige cardankoppeling en externe planetaire tandwielen een hoog uitgangskoppel en een krachtige remcapaciteit biedt met een lage weerstand bij rijsnelheden.

Beschikbaar voor testen

De Spicer 246 as is momenteel beschikbaar voor OEM-veldtests en kan ook worden aangepast voor gebruik in grondondersteuningsvoertuigen op luchthavens, waar hij kan worden geconfigureerd met optionele natte remmen.

Efficiënte externe koppelomvormer

Dana heeft de nieuwe Spicer C3300 externe koppelomvormer speciaal voor terreinkranen ontwikkeld. Hij is geoptimaliseerd voor motoren tot 195 kW (260 PK) en kan worden gecombineerd met Spicer transmissies. Dana is wereldwijd de enige fabrikant die een externe koppelomvormer levert met drie grote pompaandrijvingen voor werktuigen.

Optionele vergrendeling

De Spicer C3300 externe koppelomvormer is verkrijgbaar met een optionele vergrendeling die de efficiëntie verbetert en tegelijk meer remkracht levert bij bergafwaarts rijden. Hij beschikt over nieuwe maten voor de omvormerplaten, die speciaal zijn geconfigureerd om de prestaties van de hedendaagse motoren met een laag toerental te optimaliseren.

De Spicer C3300 koppelomvormer met afstandsbediening is nu al verkrijgbaar en wordt gebruikt in terminaltrekkers, waar hij lagere hoogtes voor koppelschotels mogelijk maakt.

Samenwerking OEM-ers

“Nu de wereldwijde bouwmarkt zich herstelt, zijn kopers op zoek naar goed presterende voertuigen die een uitzonderlijke productiviteit en efficiëntie leveren,” zegt Aziz Aghili, directeur van Dana Off-Highway Drive and Motion Systems. 

“Dana’s grote en groeiende capaciteiten voor ruwterreinkranen stellen ons in staat te anticiperen op verschuivingen in de markt en samen te werken met OEM’ s om de aandrijflijntechnologieën te leveren die hun concurrentiepositie verbeteren.”

Dana drivetrain OEM
Dana werkt samen met diverse OEM-ers op het gebied van heavy duty aandrijvingen
(foto: Aandrijftechniek)

Breed aanbod kranen

Dana heeft een groot en groeiend aanbod van aandrijf- en bewegingstechnologieën voor fabrikanten van rupskranen en mobiele kranen op wielen. Eerder dit jaar introduceerde Dana een nieuwe serie Spicer Torque-Hub-aandrijvingen voor rupskranen en andere grote voertuigen op rupsbanden.

Met koppelwaarden van 80.000 Nm tot 450.000 Nm bieden de nieuwe aandrijvingen flexibele oplossingen en overbrengingsverhoudingen om te voldoen aan de wensen van fabrikanten voor rups- en wielapplicaties.

Brevini lieren

Dana biedt ook krachtige Brevini lieren voor kranen en andere toepassingen met hefvermogens van 1,1 ton tot 33 ton. Bovendien ondersteunt Dana de werkfuncties van kranen met een brede selectie Brevini zwenkaandrijvingen, hydraulische pompen en motoren, en proportionele hydraulische kleppen.

Eerste vertaalde publicatie 15-2-2021 door Paul Quaedvlieg

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven