Ga naar hoofdinhoud

Schneider Electric wint Microsoft Partner of the Year Awards

Schneider Electric heeft de Microsoft Energy & Sustainability Partner of the Year Award 2022 gewonnen (foto: Schneider)

Schneider Electric heeft de Microsoft Energy & Sustainability Partner of the Year Award 2022 gewonnen. Het werd geprezen als één van de wereldwijde top Microsoft-partners voor de innovatieve, door Microsoft-technologie aangedreven EcoStruxure-softwareoplossingen die werden geleverd aan klanten, waaronder Azure Cloud en Dynamics 365.

De Microsoft Partner of the Year Awards is een erkenning voor Microsoft-partners die in het afgelopen jaar uitmuntende op Microsoft gebaseerde toepassingen, diensten en apparaten hebben ontwikkeld en geleverd. Uit meer dan 3.900 inzendingen in verschillende categorieën, afkomstig uit meer dan 100 landen, werd Schneider Electric erkend voor het leveren van uitmuntende oplossingen en diensten op het gebied van energie en duurzaamheid.

Lagere koolstofuitstoot

In 2021 hebben de EcoStruxure-oplossingen van Schneider klanten geholpen hun koolstofuitstoot met 84 miljoen ton te verminderen, wat neerkomt op 347 miljoen ton bespaarde of vermeden uitstoot sinds 2018. Deze oplossingen worden aangedreven door de meest geavanceerde evolutie van Microsoft Azure en helpen klanten hun energie- en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken door de kracht van elektrische en digitale oplossingen.

Klanten

Klanten die Schneider Electric, samen met Microsoft, van dienst hebben kunnen zijn door het leveren van oplossingen en diensten zijn onder andere:

Green Data Center

Green Data Center: Toen Microsoft een end-to-end oplossing zocht om hun datacenters efficiënter te ontwerpen, te bouwen en te exploiteren, maakte Schneider gebruik van MTWO, het vlaggenschip van RIB’s cloud-bouwplatform om alle inputs te integreren in een gefedereerd model. Dit stelde Microsoft in staat een digital twin te creëren die zorgde voor een hogere projectsnelheid en causaliteit binnen de bouwfase, waardoor een hogere efficiëntie werd bereikt met minder wijzigingen en minder afval.
Schneider Electric, dat in zijn ecosysteem een voorbeeldfunctie vervult op het gebied van ESG, maakte in zijn eigen gebouwen gebruik van digitale en elektrische technologie.

IntenCity – slim gebouwbeheer

IntenCity: Schneiders vlaggenschip ‘Building of the Future’ werd in 2021 geopend en is tien keer energie-efficiënter dan een gemiddeld gebouw, waarmee het een van de meest efficiënte gebouwen ter wereld is. Het gebouw is meer dan 26.000 m2 groot en huisvest 1.500 werknemers. De EcoStruxure-oplossingen van Schneider met Azure leveren building intelligence door elke twee minuten 60.000 datapunten te verzamelen. Hierdoor kan IntenCity voorspellende data gebruiken voor slim gebouwbeheer en energieflexibiliteit voor maximale betrouwbaarheid en veerkracht.

Langdurige samenwerking

Schneider Electric en Microsoft werken al meer dan 30 jaar samen. De lange levensduur en het succes worden nog steeds aangedreven door een gedeelde visie op energie-efficiëntie en duurzaamheid. De mogelijkheid om de vooruitgang te versnellen komt van de unieke expertise die zowel Microsoft als Schneider kunnen inbrengen, maar het is de samenwerking die de duurzaamheidsinspanningen een extra stap zal doen zetten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven