Ga naar hoofdinhoud

Schakelkastloze modularisering tot in ATEX Zone 0 mogelijk

Turck maakt schakelkastloze modularisering tot in ATEX Zone 0 mogelijk (foto: Turck)

Turck heeft zijn IP67 blok I/O modules in de versies TBEN-S en TBEN-L goedgekeurd voor gebruik in zone 2. Het bedrijf is daarmee de eerste leverancier die schakelkastloze decentrale automatiserings-oplossingen met ATEX- en IEC Ex-goedkeuring mogelijk maakt.

Hierdoor wordt de daarmee vereiste mechanische arbeid, bedrading en ook inbedrijfstellingstijden aanzienlijk reduceert. In combinatie met de apparaten van de IP67 gecertificeerde IMC-interfaceserie is het zelfs mogelijk om intrinsiek veilige signalen uit zone 0 of 1 kastvrij aan te sluiten.

Gebruikers kunnen ook kastloze veiligheids-, RFID-, IO-Link-, controller- of cloud-oplossingen direct in zone 2 implementeren. Dit aangezien nagenoeg het volledige Turck IIoT ecosysteem in deze uitvoeringen wordt aangeboden.

Beschermende behuizing

Gebruikers moeten ook de TBSG-L, TBSG-S of IMC-SG beschermende behuizingen installeren wanneer ze de I/O oplossingen in Zone 2 implementeren. Ze bieden bescherming tegen schokken en vonken die worden veroorzaakt door het per ongeluk verwijderen van kabels.

Toepassingen die FM goedkeuring vereisen, kunnen ook zonder de behuizingen worden gebruikt. De reeks toepassingen met Ex-zones omvat die in verf-, bottel- of farmaceutische fabrieken, alsook die in de voedingsindustrie of houtverwerkende fabrieken.

Condition monitoring en data-analyse

Met de ARGEE logicasoftware op de I/O modules kunnen autonome toepassingen direct in zone 2 worden geïmplementeerd. Dit is vooral nuttig voor retrofit toepassingen, omdat bestaande besturingssystemen niet hoeven te worden aangepast. Condition monitoring en data-analyse via cloud systemen kunnen nu ook vanuit Zone 2 worden geïmplementeerd zonder dat daarvoor een schakelkast nodig is.

Ook interessant is Ethernet communicatie in Ex omgeving dankzij gateway van Turck

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven