Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Advantech met Linear Technology

Het eerste product van Advantechs Embedded Core Group uit deze samenwerking: de WSN-controller UBC-WN500, en sensorproducten EWS-1540A en UBC-WNM200 (foto: Advantech).

Advantech kondigt een samenwerkingsverband aan met de productgroep Dust Networks van Linear Technology. De samenwerking is gericht op de ontwikkeling van Smart City en ‘Internet of Things’ (IoT) oplossingen op basis van de embedded SmartMesh IP draadloze sensornetwerken (Wireless Sensor Networks ofwel WSN) van Dust. Advantech zal een aantal IoT-gateways, draadloze sensors en oplossingen ontwikkelen, produceren en verkopen waarin embedded SmartMesh IP) producten van Linear zijn verwerkt. Daarnaast werkt Advantech aan aanvullende IC’s voor energiebeheer en Power over Ethernet (PoE).

Advantech vindt het tijd om de planfase voor SmartCity achter zich te laten en om over te gaan tot de implementatiefase. De hedendaagse embedded apparaten kunnen in het IoT-tijdperk (waarin overal draadloze verbindingen mogelijk zijn) communiceren en eenvoudige, specialistische apparaten transformeren tot onderling verbonden slimme apparaten.

In reactie op deze trend biedt Advantech draadloze IoT-oplossingen en diensten voor integratie van modules. Met deze producten en diensten wordt de werklast van systeemintegrators geminimaliseerd.

Draadloze sensornetwerken zijn belangrijk om de internetinfrastructuur op alle soorten apparaten mogelijk te kunnen maken. Op dit moment worden draadloze netwerken al gebruikt in bewakings- en controletoepassingen. Het brede assortiment met WSN-producten en analoge geïntegreerde circuits van Linear Technology biedt producten voor industriële netwerken en IoT.

Advantech en Linear Technology

Linear Technology produceert producten voor energiebeheer, gegevensomvorming, signaalconditionering, RF- en interface-IC’s en µModule-subsystemen. Daarnaast is het bedrijf producent van de WSN-producten uit de SmartMesh-lijn van Dust Network.

Volgens Advantech willen klanten robuuste en complete embedded IoT-oplossingen inkopen om complexe externe communicatie te implementeren en om apparaten te koppelen, waardoor bewakings- en controletoepassingen ontstaan. De onderneming heeft hiervoor een nieuwe productafdeling in het leven geroepen: Embedded IoT Solutions. De afdeling richt zich op eenvoudig te gebruiken IoT-oplossingen.

Daarvoor worden de huidige embedded platformen van Advantech en de draadloze modules en softwarepakketten voor externe controle samengevoegd. Daarbij werkt het bedrijf samen met onze partners. Door de samenwerking met Linear Technology kan Advantech extra WSN-oplossingen aanbieden waardoor meer IoT-toepassingsmogelijkheden ontstaan.

Betrouwbaar en zuinig met energie

Voor de productgroep Dust Networks van Linear Technology versnelt de samenwerking de beschikbaarheid van betrouwbare, energiezuinige oplossingen voor draadloze sensornetwerken. Op deze manier kunnen bedrijven snel innovatieve IoT-toepassingen op de markt brengen zonder dat ze hun eigen hardware moeten ontwikkelen.

De combinatie van Advantechs RISC-computingontwerp met de WSN-technologie van Dust Network moet in het derde kwartaal van 2014 tot het eerste product leiden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven