Ga naar hoofdinhoud

Rockwell en PTC samen in versnelling digitalisering

Augmented reality (AR) biedt efficiëntere en effectievere methoden om digitale informatie aanschouwelijk te maken in de fysieke wereld zoals te zien was op de SPS IPC Drives 2018 (foto: Paul Quaedvlieg).

Rockwell Automation en PTC hebben een nieuwe automatiseringsoplossing geïntroduceerd: de FactoryTalk InnovationSuite, powered by PTC. Deze nieuwe softwareoplossing helpt industriële bedrijven bij het optimaliseren van hun processen en het opvoeren van de productiviteit door besluitvormers verbeterde data en inzichten aan te reiken. De gezamenlijke oplossing voor digitalisering vertegenwoordigt de eerste integratie van de technologie van Rockwell Automation en PTC sinds de aankondiging van de strategische samenwerking in juni.

De nieuwe suite biedt gebruikers inzicht in hun processen en de status van systemen op basis van een centrale bron van informatie. De softwaresuite brengt verbeterde connectiviteit naar operationele technologie (OT) op de fabrieksvloer. Ook biedt de software ingebouwde ondersteuning voor snelle, schaalbare en veilige verbindingen met de meest gebruikte industriële apparatuur.

Digitale transformatie

In combinatie met data van IT-applicaties en -systemen kunnen besluitvormers een volledige digitale weergave van hun industriële apparatuur, productielijnen en bedrijfsbrede faciliteiten inzien. De software suite combineert de oplossingen van PTC met de mogelijkheden voor gegevensanalyse en Manufacturing Operations Management (MOM) van Rockwell Automation.

De bedrijven leggen hiermee de lat hoger wat betreft de inzet van geavanceerde technologie in industriële omgevingen. Productiebedrijven hebben vaak wel oog voor de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie, maar bij de toepassing daarvan blijven ze vasthouden aan processen die zijn ontwikkeld voor een verouderd bedrijfsmodel.

De gebundelde oplossing helpt organisaties om de time-to-value te verkorten en de grenzen binnen hun organisaties te slechten met een uitgebreide benadering van operationele informatievoorziening.

Samen in digitalisering

De gezamenlijke oplossing voor versnelde digitalisering bestaat uit het FactoryTalk Analytics- en MOM-platform van Rockwell Automation en het Industrial IoT-platform ThingWorx (met industriële connectiviteitsoplossingen van Kepwarea) en de augmented reality-oplossing Vuforia van PTC. Belangrijke functies en voordelen van de nieuwe oplossing zijn:

  • intuïtieve user interfaces die gebruikers op basis van hun specifieke rol inzicht geven in processen door het combineren van data uit diverse IT- en OT-bronnen. Zo kan een operationeel beheerder de prestaties van een of meer installaties raadplegen alvorens onderzoek te doen naar de prestaties van specifieke apparatuur of factoren die van invloed zijn op de OEE;
  • geavanceerde, geautomatiseerde analyses van IT- en OT-bronnen die enorme hoeveelheden ruwe data omzetten in praktisch inzetbare informatie. Aan de hand hiervan kunnen gebruikers de prestaties verbeteren en downtime terugdringen. De oplossing maakt gebruik van krachtige kunstmatige intelligentie voor het vereenvoudigen van complexe analyseprocessen. Dit maakt het mogelijk om proactief op problemen te reageren voordat die in kritieke storingen resulteren;
  • augmented reality (AR) biedt efficiëntere en effectievere methoden om digitale informatie aanschouwelijk te maken in de fysieke wereld. AR draagt onder meer bij aan efficiëntere training en uitgebreidere kennisuitwisseling. Zo stelt de gecombineerde oplossing de onderhoudsafdeling in staat om digitale werkinstructies te raadplegen in combinatie met real-time prestatiegegevens en informatie over de onderhoudsgeschiedenis. Technici kunnen daarmee betere diagnoses stellen en problemen met apparatuur al bij hun eerste bezoek verhelpen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven