Ga naar hoofdinhoud

Pilz breidt aanbod voor veilige toepassingen AGV’s uit

Pilz en NAiSE bieden de eerste software voor verkeers- en orderbeheer ter wereld aan voor alle deelnemers in de intralogistiek, zowel voor AGV’s als voor mensen (foto: ARENA2036/Corinna Spitzbarth)

Pilz breidt zijn assortiment voor de veilige toepassing van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) uit. In samenwerking met de expert voor automatisering van materiaalstromen NAiSE GmbH biedt Pilz ’s werelds eerste software voor verkeers- en orderbeheer voor alle deelnemers in de intralogistiek – zowel voor mensen als AGV’s.

Met NAiSE Traffic kunnen AGV-toepassingen veilig en efficiënt worden geïmplementeerd dankzij nauwkeurige lokalisatie in real time. Het doel: een hogere productiviteit in de intralogistiek. De verkeers- en ordermanager NAiSE Traffic analyseert met behulp van sensorinfrastructuur en intelligente, geïntegreerde en fabrikantonafhankelijke communicatie de verkeers- en goederenstroom in intralogistieke toepassingen in real time. De software coördineert en regelt het verkeer van alle deelnemers – van mensen en industriële trucks zoals AGV’s of vorkheftrucks. Hierdoor beschikken operators over een complete, fabrikantonafhankelijke oplossing voor de automatisering van materiaalstromen.

Geen congestie, knelpunten of ongevallen

Congestie, knelpunten of ongevallen worden vermeden. Dit verhoogt de veiligheid en optimaliseert de verkeersregeling – voor meer transparantie, efficiëntie en productiviteit. Met de traffic- en ordermanager van de in Stuttgart gevestigde start-up NAiSE breidt Pilz zijn aanbod aan oplossingen op het gebied van intralogistiek verder uit.

Veiligheidscomponenten

Voor de veilige automatisering van automatisch geleide voertuigen of systemen biedt Pilz een uitgebreid portfolio aan veiligheidscomponenten met sensoren en besturingstechniek, evenals een veiligheidsoplossing. Pilz biedt ook ondersteuning met de juiste diensten voor voertuigen en toepassingen – conform de ISO 3691-4-normen tot en met de CE-markering. Pilz biedt fabrikanten en exploitanten dus een compleet pakket voor veilige en productieve intralogistieke toepassingen.

Pilz en NAiSE op SPS 2022

Op de internationale vakbeurs SPS Smart Production Solutionns van 8 tot 10 november kunnen bezoekers van de beursstand van Pilz in een simulatie zelf uitproberen hoe de NAiSE Traffic and Order Manager werkt. Deskundigen van Pilz en NAiSE zullen de bezoekers adviseren over de veilige werking van AGV’s

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven