Ga naar hoofdinhoud

Vooruitblik SPS 2022 en ‘SPS on air’

Een eerdere editie van SPS (foto: Mesago/Malte Kirchner)

Tijdens SPS 2022 (Smart Production Solutions) zullen zo’n 1.100 exposanten uit de hele wereld worden verwacht. De vakbeurs voor slimme en digitale automatisering vindt plaats van 08 t/m 10 november 2022 in Neurenberg. Daar zullen de nieuwste producten en oplossingen en trendsettende technologieën voor industriële automatisering worden getoond.

Bezoekers van SPS 2022 kunnen dit jaar opnieuw profiteren van het uitgebreide aanbod van nationale en internationale automatiserings- en digitaliseringsleveranciers. Ze hebben daarnaast de mogelijkheid om gedurende de drie beursdagen in Nürnberg en daarbuiten het aanvullende digitale evenementenplatform “SPS on air” te volgen waarin een volledig marktoverzicht aan bod komt.

De fysieke beurs met digitale begeleiding

De SPS biedt een uitgebreid lezingenprogramma over actuele onderwerpen uit de automatiseringsindustrie. Al in de de week voordat het evenement begint, hebben houders van een SPS-ticket de mogelijkheid om via het “SPS on air”-platform deel te nemen aan een digitaal PreHeat-evenement met talrijke lezingen van specialisten en product previews. Tijdens de beurs is het aanvullende programma “SPS on air”op het VDMA/ZVEI Forum op het beursterrein in hal 3 en vanuit de SPS Live Studio in Neurenberg te volgen.

Inhoudelijke thema’s

De belangrijkste onderwerpen van de panelgesprekken, productpresentaties en keynote speeches zijn dit jaar:

– Digitale transformatie/Industrie 4.0
– Industriële communicatie
– Veiligheid en beveiliging
– Nieuwe logistieke methoden en robotintegratie
– Gegevensgestuurde en intelligente concepten voor controle en visualisering
– Slimme sensoren
– Aandrijvingen
– Gebruikssituaties voor AI
– Duurzaamheid in automatisering

Deelnemers kunnen het digitale platform gebruiken om contacten te leggen en afspraken te maken. Ze kunnen met elkaar netwerken en contactpersonen vinden voor hun specifieke automatiseringsvragen. Na afloop van het evenement blijft “SPS on air” inclusief de mogelijkheid tot interactie beschikbaar tot 11 november 2022. De on demand mediatheek en een groot deel van het opgenomen lezingenprogramma zal beschikbaar blijven tot 15.11.2022. Dit betekent dat bezoekers de optie krijgen om de lezingen achteraf te bekijken of om contact te leggen met digitale deelnemers wereldwijd.

Automation meets IT

In hal 6 biedt de gezamenlijke stand “Automation meets IT” met ongeveer 16 exposanten bezoekers de mogelijkheid om over specifieke onderwerpen persoonlijk advies van de leveranciers te ontvangen. De thema’s die op deze stand aan bod komen zijn:

– Asset Management
– Cloud-gebaseerde diensten
– Diensten waar data zijn gecentraliseerd
– Voorspellend onderhoud
– OPC UA

Bescherming en hygiëne SPS 2022

De bescherming van de gezondheid van alle exposanten, bezoekers, dienstverleners en werknemers is een topprioriteit voor de organisator. Op dit moment kan de beurs worden gehouden zonder corona-eisen. Indien er in de herfst nieuwe hygiënevoorschriften of maatregelen ter bestrijding van de Corona-virus worden opgelegd, zullen deze uiteraard worden nageleefd.

SPS 2023

SPS 2023 wordt gehouden in Neurenberg van 14 – 16 november 2023.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven